Katy Perry en P!nk boos na statement van Grammy-president

Geschreven door op 30 januari 2018 om 14:55
Pink, P!nk - Fotocredits: Allison Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

Grammy-president Neil Portow heeft zich niet populair gemaakt bij een aantal vrouwelijke artiesten. De president gaf een statement waarin hij aangaf dat vrouwen moeten aanpoten om meer te winnen tijdens de muziekprijzen. 

Zangeres P!nk kwaad na opmerkingen

De Grammy Awards zijn nog maar net voorbij en er heerst alweer veel onvrede. Nu heeft Grammy-president Neil Portow zich de woede op de hals gehaald na een misplaatste opmerking over vrouwelijke artiesten. In een reactie op dat van alle 899 genomineerden 9 procent vrouw was, antwoordde de president als volgt:

” Vrouwen die creatief zijn en die muzikanten willen worden, die muziek willen produceren en componeren, die onderdeel willen zijn van deze industrie op hoog niveau moeten aanpoten. Want ik denk dat ze wel degelijk welkom zijn.”

Zangeres P!nk, die onder andere genomineerd was met haar nummer ‘What about us, reageert op Twitter met een handgeschreven brief. Daarin zegt de 38-jarige zangeres dat vrouwen ”sinds het begin der tijden” aanpoten.

Verder zegt ze: ”Als we de talenten en prestaties van deze vrouwen vieren, laten we de volgende generatie zien wat een gelijke behandeling is en hoe een eerlijke behandeling er uitziet.

Katy Perry & Charli XCX

P!nk kreeg bijval van andere collega’s. Perry zegt in een reactie dat P!nk een voorbeeld is voor andere vrouwen door zelf initiatief te nemen.

We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om ons uit te spreken over het gebrek aan gelijke behandeling. Ik ben trots op alle vrouwen die prachtige kunst maken terwijl ze zoveel weerstand krijgen”, aldus Perry.

Singer-songwriter Charli XCX voegt daar nog aan toe: “Vrouwen zijn fantastisch. Waar heeft deze man het over?!

 

Bronnen: Twitter, Nu, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Katy Perry Nieuws · Nieuws · P!nk Nieuws · Roddels