Grunge-icoon Chris Cornell krijgt standbeeld in thuisstad Seattle

Geschreven door op 10 augustus 2017 om 16:52
Chris Cornell - Foto Possan - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

De overleden Chris Cornell krijgt een standbeeld in zijn thuisstad Seattle. Volgens weduwe Vicky Cornell zal het standbeeld in ongeveer zeven maanden gebouwd zijn.

Chris Cornell krijgt standbeeld in thuisstad Seattle

Er komt een standbeeld van het overleden grunge-icoon Chris Cornell. Het standbeeld van de frontman van onder meer Soundgarden en Audioslave komt in zijn thuisstad Seattle te staan. Het beeld wordt gemaakt door Wayne Toth, die eerder al een standbeeld van Johnny Ramone bouwde. Dat beeld prijkt op het graf van de overleden The Ramones-gitarist.

Chris Cornells weduwe, Vicky Cornell, gaf haar goedkeuring voor het eerbetoon: “Hij heeft me al een design laten zien en de kinderen en ik vonden het prachtig.” Het bouwen van het standbeeld zal ongeveer zeven maanden in beslag nemen, waarna het een plaats krijgt in Seattle. Vicky Cornell zou graag van fans horen waar zij het standbeeld willen zien: “Hij is een zoon van Seattle en we brengen hem naar huis en eren hem, hopelijk, met jullie liefde en steun.”

Chris Cornell

Op 18 mei pleegde Soundgarden-frontman Chris Cornell zelfmoord in zijn hotelkamer in Detroit, vlak na een optreden. Het nieuws zorgde voor ontelbare geschokte reacties binnen de muziekwereld.

Vele grote artiesten en acts betuigden hun medeleven aan de nabestaanden van het grunge-icoon. Zo brachten de Prophets of Rage, bestaande uit enkele oud-Audioslave mede-bandleden van Cornell, een emotioneel eerbetoon aan de zanger. Samen met Cornells goede vriend Serj Tankian speelde de band een cover van het Audioslave-nummer ‘Like A Stone’.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Chris Cornell Nieuws · Nieuws