Dit is waar 7 mega beroemde bands voor het eerst optraden!

Geschreven door op 26 september 2017 om 15:57

Ondanks dat deze bands uiteindelijk megasterren geworden zijn, moesten ook zij ergens beginnen. De eerste optredens verliepen dan ook niet altijd zoals gepland. Laten we terug in de tijd gaan om uit te zoeken waar het plaats vond en wat er gebeurde tijdens de eerste optredens van de grootste muzikale legendes.

1. The Beatles – 1960

Hoewel velen geloven dat hun eerste optreden in de beroemde ‘Cavern’ in Liverpool was, speelde de bende van vier eerst in Hamburg als de ‘Beatles’. Bij hun aankomst speelden ze de eerste van 48 optredens in de Indra Club. Vermoeid en hongerig speelden de Beatles gedurende vier en een half uur samen.

Om het nog even ongemakkelijker te maken, kwam de buurman ook nog klagen over het harde geluid, waardoor de band gedwongen werd om de versterkers uit te zetten.

The Beatles - credits: HomeToGo

The Beatles – credits: HomeToGo

De locatie: Indra Club, Große Freiheit 64, 22767 Hamburg, Germany


2. The Libertines – 1998

Een onrustig viertal speelde hun eerste optreden in het kelderappartement van Carl Barat en Pete Doherty. Het uitgelopen optreden werd plotseling halverwege stopgezet toen de elektriciteit uitviel. Om de muziek weer door te kunnen laten gaan, werd er een hoed doorgegeven om munten te verzamelen voor de elektriciteitsmeter.

Libertines - credits: HomeToGo

Libertines – credits: HomeToGo

De locatie: Camden Road, London, UK


3. The Smiths – 1983

Manchester was in de jaren 80 vooral grijs en industrieel, niet bepaald een plek waar je een boel jongens in shirts hun live debuut ziet maken. Maar The Smiths deed dat toch in de nu legendarische Hacienda nachtclub in 1983.

Morrissey overlaadde het geschokte publiek met confetti en knalde vervolgens zijn benen in de lucht.

The Smiths - credits: HomeToGo

The Smiths – credits: HomeToGo

De locatie: The Haçienda, 15 Whitworth St W, Manchester, UK


4. The Pixies – 1986

The Pixies hadden samen al hier en daar een beetje gespeeld, maar waar het allemaal begon is in hun thuisstad Boston in club Jack’s in 1986. Ze speelden voor een klein publiek bestaande uit familie en vrienden. Ze werden ook hilarisch aangekondigd als de “Puxies”.

The Pixies - credits: HomeToGo

The Pixies – credits: HomeToGo

De locatie: Jack’s Lounge, 952 Massachusetts Ave, Cambridge, Massachusetts, USA


5. AC/DC – 1973

Op nieuwsjaarsavond in 1973 speelde AC/DC hun eerste show ooit in de nu afgestorven Checkers Nightclub in Sydney. Hun wilde set was veel te luid voor de verouderende clubmanager, die elke 20 minuten de elektriciteit uitzette om wat rust te creëren.

ACDC - credits: HomeToGo

AC/DC – credits: HomeToGo

De locatie: Chequers Nightclub, 79 Goulburn Street, Sydney, Australië


6. Sébastien Tellier – 2001

In 2001 begon de romantische multi-instrumentalistische Sébastien Tellier zijn touringcarrière met de opening van Chillout Pop Heroes Air voor 3000-man aan publiek.
Het was niet de beste start die hij zich kon wensen; zijn gitaarversterker ontplofte namelijk tijdens het eerste liedje al.

Sebastien Tellier - credits: HomeToGo

Sebastien Tellier – credits: HomeToGo

De locatie: Deep Ellum Live, 2727 Canton St, Dallas, Texas, USA


7. Depeche Mode – 1985

In 1985 begon de band Depeche Mode op een school in Basildon in Essex te oefenen. Hun eerste publieke optreden was ook op de school in Essex. Het publiek bestond voornamelijk uit 9-jarigen die geobsedeerd waren met de futuristische synthesizers.

Depeche Mode - credits: HomeToGo

Depeche Mode – credits: HomeToGo

De locatie: Woodlands School, Takely End, Basildon, Essex, UK


Van ontplofte versterkers tot stroomonderbrekingen, zo zie je maar dat alles tijdens een eerste optreden kan gebeuren!

Artikel door HomeToGo

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Holland International Blues Festival strikt ex-Beatle Ringo Starr Wow! Voormalig The Beatles-icoon Ringo Starr komt naar het Holland International Blues Festival! Starr staat op 8 juni op het podium in Grolloo....
VIDEO: 7 geweldige Malcolm Young (AC/DC) riffs Met het overlijden van Malcolm Young verloor de rockwereld opnieuw een icoon. De AC/DC-gitarist laat een enorme erfenis na en wij hebben zeven van zij...
AC/DC-zanger Brian Johnson eert Malcolm Young met emotioneel statement AC/DC-zanger Brian Johnson heeft een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden mede-bandlid Malcolm Young gedeeld. Young (64) overleed op 18 november. ...
Foo Fighters en Guns N’ Roses eren AC/DC-icoon Malcolm Young Guns N' Roses en Foo Fighters hebben AC/DC-icoon Malcolm Young geëerd tijdens hun shows. Young (64) overleed op zaterdag 18 november.Guns N' Ros...
Overlijden AC/DC-oprichter Malcolm Young schokt rockwereld AC/DC-oprichter en gitarist Malcolm Young is op 64-jarige leeftijd overleden. Young stopte in 2014 bij de band wegens vergaande dementie.AC/DC-o...
De top 5 beste Arctic Monkeys covers aller tijden Dat de bandleden van Arctic Monkeys kunnen rocken, wisten we natuurlijk wel. Maar in de onderstaande covers laten de mannen zien dat zij nog meer genr...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu