Album Review: WOOD. gooit alle remmen los op debuutplaat ‘The Elixer’

Geschreven door op 26 september 2017 om 13:55
Albumcover: WOOD. - The Elixer

De vijfkoppige progressieve metalband WOOD. bracht op 22 september hun debuutalbum ‘The Elixer’ uit. Artiesten Nieuws heeft de nieuwe plaat onder de loep genomen!

WOOD. brengt debuutalbum The Elixer uit

Soms komen we een nieuwe band tegen die binnen het genre ‘metal’ valt. Dat genre kan soms nog wel eens afschrikken, maar‘moderne metal’ krijgt nog weleens een tweede kans. Deze band was die tweede kans meer dan waard.

WOOD., de vijfkoppige progressieve metalband uit Breda, bracht afgelopen vrijdag debuutalbum ‘The Elixer’ uit. Ze werkten er een jaar lang aan en dat is terug te horen. Het is een doordacht album geworden waarop geen enkel nummer hetzelfde is en ze allemaal hun eigen verhaal vertellen.

WOOD. timmert aan de weg

De mannen vierden de release van hun debuutalbum op 24 september met de acts Start/Over en Mary Fields. Laatstgenoemde stond onder andere in het voorprogramma van de Utrechtse band John Coffey. WOOD. is nog vrij onbekend maar timmert hard aan de weg. Met hun debuutalbum, dat eindelijk voor iedereen beschikbaar is, zou het zomaar hard kunnen gaan.

Op volle kracht en de remmen los

Op volle kracht en de remmen los, zo begint openingstrack ‘Amnesist’. Loeiende sirenes en geluiden die doen denken aan een industrieel landschap. Het zet meteen de toon voor de rest van het album waarbij een nummer van vier en halve minuut nog kort is.

‘So Called Friend’ is samen met ‘Amnesist’ het best verstaanbaar wat tekst betreft. Voor rockfans zijn nummers ‘The Elixer’ en ‘The World Today’ een fijne afwisseling van de overige nummers. Instrumentaal en qua sfeer wat rustiger.

Tracks vertellen eigen verhaal

Alle nummers zijn zeer goed opgebouwd en vertellen allemaal hun eigen verhaal op hun eigen manier. Allen hebben ze een duidelijk in- en outro. Naast muzikale hoogstandjes is het vooral grof gitaargeweld waarop we heerlijk kunnen headbangen.

We zijn erg benieuwd naar wat WOOD. nog meer gaat doen en voor nu hopen we vooral dat er een tour aan komt!

‘The Elixer’

Ben jij ondertussen benieuwd geraakt naar het debuutalbum van de heren? Beluister hieronder het nieuwe album:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.