Festival Report: Eerste editie Central Park Festival warm, druk maar absoluut succesvol

Geschreven door op 29 mei 2017 om 17:20

Zaterdag 27 mei 2017 vond de allereerste editie plaats van Central Park Festival in Utrecht. De redactie was erbij op deze snikhete dag en doet verslag!

Central Park Festival 2017

Een walhalla voor fans van de Nederpop. Dat is Central Park Festival! Met namen als BLØF, Nielson, Kensington en Di-rect heeft het evenement een echte oer-Hollandse line-up. De redactie was erbij en doet verslag van de allereerste editie.

Mainstage tijdens Rondé @ Central Park Festival 2017 - Fotocredits: Stefan van Schaik

Mainstage @ Central Park Festival 2017 – Fotocredits: Stefan van Schaik

Compleet uitverkocht

Bij nadering van het recreatiegebied Strijkviertel (Utrecht, De Meern), zingt Nielson ons tegemoet. Dat het festival uitverkocht is, is vanaf de overkant van het meer goed te zien. Ondanks de tropische hitte heeft het event een opkomst van maar liefst 10.000 man! Een groot succes voor de organisatie, want het festivalterrein ziet werkelijk zwart van de bezoekers.

Dixie Paradise

Dankzij de enorme drukte en beperkte ruimte doet het festivalterein een beetje denken aan een mierennest. Maar wel een gezellig mierennest, want ondanks de drukte is de sfeer goed en verloopt de entree eigenlijk enorm soepel.

Er zijn ruim voldoende kassa’s aanwezig voor de aankoop van muntjes. Verder weten we zeker dat er in de hele provincie Utrecht geen dixie te vinden is. Deze staan allemaal op recreatiegebied Strijkviertel. Goed geregeld door de organisatie!

Dixie Paradise @ Central Park Festival 2017 - Fotocredits: Stefan van Schaik

Dixie Paradise @ Central Park Festival 2017 – Fotocredits: Stefan van Schaik

Nederpop ten Top

De line-up van Central Park Festival is een fijne reeks aan Nederlandse acts. Singer-songwriter Nielson trapt af met een optreden boordevol meezingers als ‘Beauty & De Brains’ en ‘Sexy Als Ik Dans’. Radio DJ Coen Swijnenberg kletst de optredens aan elkaar terwijl DJ Willow zwoele zomerplaatjes draait.

Nu is het de beurt aan Di-rect. Tijdens het optreden van de Haagse rockband spelen de mannen nieuwe- en oude hits. De bandleden staan middenin de brandende zon, maar ‘the show must go on’. Dus ondanks de hitte zetten de rockers een uiterst energieke show neer.

Tropische temperaturen

Niet alleen de artiesten, maar ook het publiek heeft te kampen met de broeierige hitte. Met temperaturen rond de 30 graden is het geen pretje in de brandende zon. Tussen de concerten door is iedereen op zoek naar verkoeling. Het is dus dringen geblazen bij de schaarse schaduwplekken op het terrein. Ook staan er rijen bij de bar en het watertappunt.

Zwemmen @ Central Park Festival 2017 - Fotocredits: Stefan van Schaik

Zwemmen @ Central Park Festival 2017 – Fotocredits: Stefan van Schaik

Het gratis drinkwater uit het tappunt smaakt naar dode vogel. Die slaan we dus eventjes over. De muziek en het zandstrandje aan het meer maakt daarentegen alles goed. Het publiek maakt hier dankbaar gebruik van en de sfeer rondom het water is perfect! Her en der staan bezoekers met een biertje in het koele water. Sommigen nemen zelfs een frisse duik.

#UTRECHT: NO WORDS. We are buzzing, this was beyond amazing. ??? ??Central Park Festival?? Photo by Bart Heemskerk

Een bericht gedeeld door Kensington (@kensingtonband) op

Nederrock

Tijd voor BLØF! De populaire Zeeuwse band kan een complete show vullen met Nederlandstalige hits. Tijdens het optreden laten de bandleden zien dat zij verrassend veelzijdig zijn.

Tussen alle bekende nummer-1 hits door, laat frontman Paskal Jakobsen met een Engelstalige cover zien dat hij ook heel goed kan rocken. Met afsluiter ‘Iedereen Is Van de Wereld’ krijgt de band uiteindelijk het volledige festivalpubliek mee. Vet!

Zonsondergang @ Central Park Festival 2017 - Fotocredits: Stefan van Schaik

Zonsondergang @ Central Park Festival 2017 – Fotocredits: Djuna Vaesen

Succesvolle eerste editie

BLØF maakt plaats voor Handsome Poets en Rondé, waarna het dan eindelijk tijd is voor de headliner. De Utrechtse band Kensington zet een vette show neer inclusief indrukwekkende special effects. Met ‘St. Helena’ als afsluiter komt aan Central Park Festival 2017 een knallend einde.

De organisatie mag met trots terugkijken op een geslaagde eerste editie. Wij kijken al uit naar volgend jaar op een (hopelijk) ruimere locatie! Meer info? Check de website van Central Park Festival.

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Eerste namen voor Paaspop 2018 bekend: o. a. Kensington en Dotan De organisatie van Paaspop maakt de eerste selectie namen bekend voor de editie van 2018. Onder andere Nothing But Thieves, Kensington en Dotan staan ...
Extra tickets voor Kensington concerten in Ziggo Dome Kensington fans opgelet! Er komen extra tickets beschikbaar voor de uitverkochte shows in de Ziggo Dome. De kaarten gaan op vrijdag 3 november in de v...
Live Report: Apocalyptica brengt Metallica naar Koninklijk Theater Carré Op maandag 23 oktober was het podium van het Koninklijk Theater Carré van het Finse Apocalyptica. Het bijzondere strijk-ensemble speelde een show die ...
Live Report: Dotan zorgt voor bijzondere avond in het Rijksmuseum Iets meer dan een jaar geleden trad Dotan voor het laatst op. Op 29 september stond de zanger, met band, eindelijk weer op het podium en Artiesten Nie...
BLØF trekt aankomend najaar langs verschillende poppodia! Goed nieuws voor fans van BLØF! De Zeeuwse band heeft nieuwe tourdata aangekondigd! De heren trekken aankomend najaar langs verschillende poppodia doo...
Album Review: WOOD. gooit alle remmen los op debuutplaat ‘The Elixer’ De vijfkoppige progressieve metalband WOOD. bracht op 22 september hun debuutalbum 'The Elixer' uit. Artiesten Nieuws heeft de nieuwe plaat onder de l...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu