Cory Wells van Three Dog Night overleden

Geschreven door op 22 oktober 2015 om 17:22

Cory Wells, een van de leadzangers van Three Dog Night, is dinsdag 20 oktober overleden. Wells is 74 jaar geworden.

De band Three Dog Night heeft eerder deze maand al een aantal shows moeten uitstellen vanwege rugklachten die de zanger-gitarist had. Het is vooralsnog niet bekend of deze klachten iets te maken hebben met het overlijden van de zanger. Danny Hutton, medeoprichter en zanger in de band, heeft naar aanleiding van het overlijden van Wells een statement geplaatst op Facebook:

“Het is met groot verdriet en ongeloof dat ik moet melden dat geliefd bandlid Cory Wells, waarmee ik de afgelopen 45 jaar heb samengespeeld, is overleden. Cory was een geweldige zanger- een echte performer. Hij kon echt alles zingen.”, aldus Hutton.

Cory Wells en Three Dog Night

Cory Wells, die eigenlijk Emil Lewandowski heette, speelde al van jongs af aan in meerdere bands. Samen met Danny Hutton richtte hij in 1968 Three Dog Night op. Wells was de zanger op het nummer Mama Told Me Not to Come, de grootste hit die de band had. Het nummer veroverde destijds de eerste plaats op de Billboard Hot 100.

Artiesten Nieuws wenst nabestaanden en de band veel sterkte toe tijdens moeilijke periode.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.