Michael Jackson standbeeld bij McDonald’s in Best verwijderd

Geschreven door op 2 april 2019 om 16:55
Michael Jackson (cropped) - Fotocredits: Casta03 - (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Het standbeeld van Michael Jackson bij de McDonald’s vestiging in Best is verwijderd. Dat laat McDonald’s Nederland weten op dinsdag 2 april 2019.

Beeld Michael Jackson weggehaald

Op dinsdagochtend 2 april 2019 heeft McDonald’s laten weten het standbeeld van Michael Jackson te hebben verwijderd. Het beroemde beeld stond bij het fastfoodrestaurant in Best, waar het ruim twintig jaar heeft gestaan. Aanleiding hiervoor is de documentaire ‘Leaving Neverland’, waarin de ‘Billy Jean’-zanger wordt beschuldigd van kindermisbruik. Het beeld is gedoneerd aan de Nederlandse fanclub van Jackson, waarna de franchisenemer Peter van Gelder en de fans gaan zoeken naar een nieuwe locatie.

Onprettig gevoel

De woordvoerder van McDonald’s Nederland vertelt aan het Eindhovens Dagblad dat het beeld een onplezierig gevoel kan oproepen bij de gasten: “We zijn een familierestaurant en we willen graag dat jong en oud hier plezierig en met een goed gevoel kan eten.” In eerste instantie zou het beeld volgens Van Gelder blijven staan bij het restaurant in Best.

‘Leaving Neverland’

In de veelbesproken documentaire ‘Leaving Neverland’ komen Wade Robson en James Safechuck aan het woord. De twee beschrijven hun relatie met de popster en vertellen dat zij seksueel zijn misbruikt door de zanger. Eerder maakten verschillende radiostations bekend de muziek van Jackson boycotten.

 

Bron: Metro, ED

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Michael Jackson Nieuws · Nieuws