Neil Young komt in november met nieuw album

Geschreven door op 26 september 2014 om 8:51
Neil Young - fotocredits: Andrea Barsanti - Bron: Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Neil Young komt in november van dit jaar met een nieuw album. Het is voor de Canadese singer-songwriter het tweede album van dit jaar.

Het album zal de naam Storeytone dragen en Neil Young zal erbij ondersteund worden door een 92-delig orkest. Er wordt verwacht dat het nummer Who’s Gonna Stand Up ook op het album zal staan. Dat nummer bracht hij recent uit, om samen te lopen met de People’s Climat Marches, de campagnes tegen klimaatverandering.

Neil Young

Neil Young

Na kleine succesjes geboekt te hebben met verscheidene bands begon Neil Young omstreeks 1968 aan zijn eerste soloalbum te werken, genaamd Neil Young. Zijn manager Eliott Roberts en pianist Jack Nitzsche hielpen hem aan een platencontract bij Reprise Records, dat het album in november 1968 uitgaf. Een maand later volgde de single The Loner met op de B-kant een liveopname van het liedje Sugar Mountain. Voor zijn tweede soloalbum,Everybody Knows This Is Nowhere uit 1969, werkte Young voor het eerst samen met de Amerikaanse band Crazy Horse.

In zijn gehele loopbaan heeft de inmiddels 69-jarige rocker een enorm scala aan albums uitgebracht, om nog maar niet te spreken over singles en dvd’s. Daarnaast heeft hij in zijn loopbaan twee Grammy’s in de wacht gesleept en werd hij in 1982 opgenomen in de Canadian Music Hall of Fame.

Tip: Er zijn verscheidene verzamelingen van Neil Young’s werk beschikbaar bij bol.com.

Er is tevens een verzameling van zijn werk hieronder te beluisteren.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Neil Young Nieuws · Nieuws