Gino Vannelli: pure passie voor muziek

Geschreven door op 24 september 2018 om 17:19
Gino Vannelli - Foto: Noticaribe - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Donderdag 11 oktober 2018 geeft Gino Vannelli met zijn 9-koppige band een concert in de concertzaal van Markant Uden. De man die in de jaren ’70 doorbrak met hits als ‘People Gotta Move’, ‘It Hurts To Be In Love’ en ‘Wild Horses’ is nog altijd even gepassioneerd over muziek als toen.

Spelen met zin

“Onvervangbare energie. Dat is wat een live optreden is voor mij. De energie die ik voel als ik optreed, dat is – ik durf het bijna niet te zeggen – bijna goddelijk. Dat is zo bijzonder. Om te voelen hoe muziek je naar een bepaalde plek kan brengen die je met alleen woorden gewoonweg niet bereikt. En als je dat samen met je publiek mag meemaken; mooier dan dat wordt het gewoon niet. Ook niet na al die jaren.”

Gino Vannelli, 66 jaar oud inmiddels – en aan stoppen denkt hij nog geen seconde – praat met veel passie over muziek, optreden met zijn band en het opnemen van nieuwe nummers. “Zo lang ik die energie nog voel en de liefde voor optreden onverminderd groot is, zal ik dit blijven doen. Zoveel plezier heb ik er nog in.”

Nieuw album

Momenteel werkt Vannelli aan een nieuw album, dat begin 2019 uitkomt.

“Het nieuwe album wordt anders dan anders. Ik wil niet doen wat ik eerder heb gedaan. Op deze plaat komen veel vertellende nummers, geschreven met mijn gitaar in de hand en gedichten die ik op muziek heb gezet. Een heel nieuwe benadering voor me. Anders dan de jazz en fusion-invloeden die me voor eerdere platen inspireerden. Misschien zijn we in oktober al wel zo ver om in Uden ook al een paar nieuwe nummers uit te proberen.”

Gino Vannelli - Foto: Noticaribe - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Gino Vannelli – Foto: Noticaribe – Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Een beetje Nederlands

Met veel plezier praat de zanger over Nederland en Nederlandse muzikanten: “In de jaren 2006 tot 2008 zo ongeveer woonde ik een tijdje in Nederland, omdat ik iets anders wilde. Ik wilde luisteren naar andere muziek, naar andere muzikanten en me laten inspireren. Van daaruit leerde ik heel veel Nederlandse muzikanten kennen, zoals Michiel Borstlap en veel mensen waar ik later mee heb gewerkt. Nederland heeft erg veel goede muzikanten. Een van mijn albums, ‘Good Thing’, heb ik opgenomen bij een Nederlandse opnamestudio met Nederlandse muzikanten. En natuurlijk zullen we ook een paar nummers van deze plaat spelen, vanwege de Nederlandse connectie.”

Concert in Uden

“Tijdens het spelen gaat het mij er vooral om dat ik zo goed zing als ik kan en dat mijn band zo goed mogelijk speelt. En dat ik tevreden kan zijn na afloop. Natuurlijk helpt de energie die we terugkrijgen van het publiek. Dat is altijd fijn. En gelukkig is dat eigenlijk altijd wel het geval.”

“Ik heb heel veel zin in onze shows in Nederland. Een klein jaar geleden deden we al eens twee optredens en dat beviel heel erg goed. Mijn band en ik spelen hier heel graag. Tijdens ons concert gaan we terug naar nummers die ik in de jaren ’70 schreef. En bij het spelen van die liedjes denk ik weleens: ‘hé, dat is best een goed liedje, eigenlijk’”, zegt Gino Vannelli met een jongensachtige glimlach op zijn gezicht. “Natuurlijk spelen we een aantal oude en bekende nummers, maar ook nummers die we nooit eerder live hebben gespeeld. Zoals ik zei, komt er ook vast iets van ‘Good Thing’ voorbij, vanwege die Nederlandse connectie. En misschien dus ook een of twee nieuwe nummers die we nu aan het opnemen zijn.”

“We kijken ernaar uit om ook in Uden te spelen. Dat blijft gewoon iets bijzonders. Luisteren naar een band die live speelt, ondanks alle technologie en de 10.000 liedjes die je op je telefoon kunt hebben. Een live concert blijft iets speciaals. Ook voor ons.”

Kaartverkoop

Gino Vannelli is op donderdag 11 oktober om 20:30 uur te zien in de Evenementenzaal van Markant Uden. Tickets kosten € 39,00 (excl. € 1,50 ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

 

Bron: Markant Uden

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.