Sonneveld met vernieuwde editie in DeLamar Theater

Geschreven door op 30 oktober 2014 om 12:46
Wim Sonneveld - Eric Koch / Anefo (Wikimedia Commons)

In 2015 staat de musical Sonneveld  in het Delamar Theater te Amsterdam, voor een vernieuwde versie van eerdere vertolking. Lees hier alles over de musical en alle aankomende voorstellingen.

Vorig jaar ging de musical over cabaretier Wim Sonneveld al op andere locaties in première en was de show tot het eind van de zomermaanden in verschillende theaters te zien. In 2015 komt de musical in een ander jasje naar het Delamar Theater in Amsterdam.

Onder de titel Sonneveld in DeLaMar wordt de oorspronkelijke productie verrijkt met de historie van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. In 1952 nam Wim Sonneveld met twee anderen namelijk de leiding over het theater, waarbij de locatie werd omgedoopt tot ‘het nieuwe DeLaMar-theater.’

Klik hier voor alle aankomende data voor de voorstellingen in het Delamar Theater. 

De voorstellingen lopen vanaf woensdag 4 februari 2015 tot en met zondag 26 april 2015. De voorstelling over een van de belangrijkste Nederlandse cabaretiers van de vorige eeuw is de opvolger van Hij gelooft in mij, een musical over het leven van André Hazes. Die stopt op 4 januari.

Wim Sonneveld - Eric Koch ? Anefo (Wikimedia Commons)

Wim Sonneveld – Eric Koch ? Anefo (Wikimedia Commons)

Het verhaal van Sonneveld de Musical

Met de meest bekende liedjes als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en Haal het doek maar op… is Sonneveld in DeLaMar een avond vol nostalgie. Als Wim Sonneveld vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leeftijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen.

In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart, Huub Jansen en Friso Wiegersma passeren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: wie was Wim Sonneveld?

 

Cast Sonneveld de Musical

Wim Sonneveld wordt net als in de eerdere edities vertolkt door Tony Neef. De lifter wordt gespeeld door Cindy Bell en personage Conny Stuart wordt nieuw leven in geblazen door Mariska van Kolck. Enkele dagen geleden werd ook bekend dat Freek Bartels en Bill van Dijk deel uit gingen maken van de cast, als respectievelijk Friso Wiegersma en Huub Jansen.

Sonneveld in DeLaMar is een speciale samenwerking tussen Albert Verlinde Entertainment en het DeLaMar Theater.

Wim Sonneveld

Willem Sonneveld was een Nederlands cabaretier en zanger. Hij wordt als een van de “Grote Drie van het Nederlandse cabaret” van na de Tweede Wereldoorlog beschouwd, samen met Toon Hermans en Wim Kan. Sonneveld overleed op 8 maart 1974 in Amsterdam op 56-jarige leeftijd na een tweede hartaanval, nadat hij nog geen maand eerder door hetzelfde werd getroffen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Musicals en Theater · Nieuws · Wim Sonneveld Nieuws