Slipknot weer op nummer 1 in Amerikaanse albumlijst

Geschreven door op 30 oktober 2014 om 9:48
Shawn Clown Crahan (Slipknot) cropped - Foto Ralph Arvesen (Flickr, CC BY 2.0)

Voor de tweede maal in haar bijna 20-jarige bestaan, heeft de Amerikaanse rockband Slipknot met hun nieuwe album de hoogste notering in de Amerikaanse lijsten behaald. 

Slipknot’s nieuwste album, 5: The Gray Chapter, komt binnen op de eerste plek in de Amerikaanse albumlijst nadat er in de eerste week na release al 132.000 exemplaren verkocht waren. Het is, zoals de titel eigenlijk al verklapt, het vijfde studioalbum van de Amerikaanse rockband.

Het was hun vorige, meer succesvolle album All Hope Is Gone waar de band haar eerste Amerikaanse nummer 1-hit mee scoorden. Destijds, in 2008, werden van die plaat zelfs 240.000 exemplaren in de eerste week verkocht.

“Voor het album heb ik gewerkt met piano, violen en gitaren en die samengesmolten met elektronische elementen. Tekstueel gezien is het mijn meest persoonlijk album, vandaar dat ik het album de naam Listen heb gegeven. Het is nog steeds Dance, maar wel direct uit het hart.”

Slipknot

Slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavymetalband uit Des Moines, Iowa. De band werd in 1995 opgericht door  Paul Gray, Shawn Crahan en Anders Colsefini. Alleen Shaw ‘Clown’ Crahan is nog actief lid van de band. Leadzanger Anders Colsefini was slechts van 1995 tot 1997 deel van de band en bassist Paul Gray overleed in 2010 op 38-jarige leeftijd, waarschijnlijk door een overdosis morfine.

De bandnaam, Slipknot, werd pas na een paar jaar gevonden. er bestaan overigens geruchten dat de naam Slipknot zou zijn afgeleid van de gelijknamige, oude webbrowser. De naam Slipknot betekent schuifknoop, wat een vereenvoudigde variant is van de strop of beulsknoop. Elk van de negen bandleden is gemaskerd op het podium en in videoclips. Meestal worden er nieuwe maskers gedragen na elke tournee of na elk nieuw album.

Het eerste album, Mate.Feed.Kill.Repeat, is door de band in eigen beheer uitgebracht. De latere albums zijn uitgebracht via het op metal gerichte platenlabel Roadrunner. Slipknot behoort tot de hardere nu-metalbands en is een van de bestverkopende bands in het genre. Met het nummer Before I Forget heeft de band een Grammy gewonnen voor beste metal-act.

Op 1 februari 2015 staat de Slipknot in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Daar zijn nog kaarten voor beschikbaar.

Bekijk hieronder Slipknot’s volledige live concert uit 2013, tijdens Monsters of Rock.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Slipknot Nieuws