Live Report: Muse speelt Ziggo Dome met gemak plat

Geschreven door op 18 december 2012 om 10:33
Muse - Foto Mose Namkung - Wikimedia Commons

Gisterenavond stond Muse in het Ziggo Dome in Amsterdam en ArtiestenNieuws was er bij! Wat ons betreft was het duidelijk: Het beste (rock)concert dat Nederland dit jaar gezien heeft.

Hoewel voormalig Razorlight-drummer Andy Burrows gisteren als voorprogramma van Muse zeker niet slecht speelde, zullen aan het eind van de avond maar weinig nog hem herinneren. Muse vlamde bijna 2 uur lang als vanouds en liet zien waarom het concert binnen no-time was uitverkocht.

In een uitverkocht Ziggo Dome wist Muse vanaf begin tot eind te boeien met een even vocaal zuivere als spectaculaire show. De avond werd geopend met het dubstepnummer ‘Unsustainable’ gevolgd door ‘Supremacy’, beide van het in september uitgebrachte album ‘The 2nd Law’.

Ook de rest van de avond werden er veel nummers van dit album gespeeld, al ontbraken de klassiekers zeker niet. Platen als ‘Resistance’, ‘Supermassive Black Hole’ en ‘Time is Running Out’ werden luidkeels door het hele publiek meegezongen en op ‘Plug in Baby’ stond het hele Ziggo Dome te springen.

Nadat de Britse band na het nummer ‘New Born’ door de enorme piramide werd opgeslokt die al de gehele tijd boven het podium hing, kwamen ze nog 2 keer terug het podium op. De avond werd afgesloten met ‘Starlight’ en ‘Survival’, waarna het uitkijken wordt naar de terugkeer van Muse volgend jaar in de Amsterdam Arena.

Muse – Starlight (Live @ Ziggo Dome)

Muse – Plug In Baby (Live @ Ziggo Dome)

Muse – New Born (Live @ Ziggo Dome)

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Muse Nieuws · Nieuws · Reports en Reviews