Ólafur Arnalds voor voorstelling naar TivoliVredenburg

Geschreven door op 29 oktober 2014 om 16:45
Ólafur Arnalds (cropped) - Bron: Wikimedia Commons (publiek domein) - Fotocredits: theorb

Ólafur Arnalds komt voor een voorstelling naar Nederland. Op zondag 15 februari 2015 zal staat hij in TivoliVredenburg te Utrecht.

De IJslander Ólafur Arnalds is een multi-instrumentalist, componist en muziekrproducer. Hij begon zijn carrière als drummer in hardcorepunk- en heavymetalbands, maar maakt tegenwoordig muziek waarin hij strijkers en pianoklanken mengt met ambient en elektronische muziek.

Voor velen is de naam wellicht onbekend, maar Ólafur Arnalds componeert ook al geruime tijd muziek voor de filmindustrie, waaronder voor de film The Hunger Games. Arnalds’ laatste wapenfeit is een minimal-technoalbum met zijn muzikale vriend Janus Rasmussen, uitgebracht onder de naam Kiasmos.

Ólafur Arnalds

Kaartverkoop

De kaartverkoop voorhet concert van Ólafur in de grote zaal van Tivoli Vrendeburg start op zaterdag 1 november om 10.00. De kaarten zijn verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg.

Beluister hieronder het nummer Hands, Be Still, van Ólafur Arnalds’ meest recente, vierde album For Now I Am Winter (2013).

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Ólafur Arnalds Nieuws