Simply Red voor concert naar Ziggo Dome

Geschreven door op 3 november 2014 om 12:20
Simply Red - Foto: Payayita - Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

Simply Red komt volgend jaar voor een optreden naar Nederland. Op 20 november 2015 staat de Britse band in de Amsterdamse concerthal de Ziggo Dome. 

De laatste keer dan Simply Red in Nederland optrad was tijdens hun Farewell-tour, toen zij op 3 december 2010 in het Gelredome stonden. Het optreden markeerde het einde van de band, die tot dan 25 jaar lang bij elkaar waren geweest. Leadzanger Mick Hucknall wilde zich destijds meer op een solocarrière gaan richten en vond het ‘na 25 jaar wel mooi geweest’.

Nu komt de band voor hun 30-jarige jubileum echter weer bij elkaar, getuige hun concert van volgend jaar in de Ziggo Dome onder de naam Big Love Tour 2015. “Ik hou wel van een jubileum, en dit is een hele grote! Het voelt ook als het juiste moment.” zegt Mick Hucknall over de tour. Naast Amsterdam staat de band ook in andere Europese steden.

Mick Hucknall Simply Red

Voorverkoop Simply Red

De kaartverkoop van het concert van Simply Red in de Ziggo Dome te Amsterdam start op vrijdag 7 november om 09.00 en verloopt via de website van Ticketmaster en Mojoconcerts. Wil je zeker zijn van kaarten voor het concert of kan je niet wachten tot de kaartverkoop? Dan kan je je kaarten hier alvast vooruit reserveren.

Simply Red

De Britse band Simply Red is vooral gevormd rondom leadzanger Mick Hucknall, begeleid door verscheidene musici. De naam van de band komt voort uit Hucknall’s passie voor de voetbalclub Manchester United, zijn rode haar en zijn politiek linkse voorkeur.

De debuutsingle van de band, genaamd Money’s Too Tight (To Mention), betekende de doorbraak van de band.  Ook in Nederland was Simply Red succesvol, al behaalde ze alleen met debuutalbum Picture Book de hoogste notering in de Nederlandse lijsten. Zelfs de singles Holding Back The Years en If You Don’t Know Me By Now kwamen niet verder dan de derde plek. Volgens nu.nl verkocht Simply Red wereldwijd meer dan 60 miljoen albums.

YouTube player
YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Nieuws · Simply Red Nieuws