Moet Madonna de Queen of Pop titel afstaan?

Geschreven door op 30 maart 2015 om 11:54
Erger jij je ook zo aan die kapotgedraaide nummers op de radio? Dit overkomt zelfs de allergrootste artiesten. Zij kunnen hun eigen hits niet meer kunnen aanhoren. Dit is een lijst met artiesten die hun eigen hits haten., Madonna - Fotocredits: Pascal Mannaerts - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Een samenwerking met o.a. Diplo, Avicci en Kanye West had de Queen of pop Madonna toch gegarandeerd succes moeten brengen voor haar dertiende studioalbum ‘Rebel Heart’?

Op 6 maart 2015 werd het album ‘Rebel Heart’ van Madonna uitgebracht. Met wisselende reviews is de verkoop van het album helaas geen groot succes geworden. Waar komt dat nou door?

 

FLINKE VERKOOPDALING

Het voorgaande Madonna album dat in 2012 uitkwam, werd 359.000 keer verkocht in alleen al de eerste week. Dit nieuwe album, Rebel Heart, is maar 116.000 keer verkocht in de eerste week. In de tweede week daalde de verkoopcijfers met maar liefst 80% waardoor de plaat maar 22.800 keer verkocht werd. Voor de Queen of pop zijn dit natuurlijk schrikbarende lage cijfers. Met deze cijfers hoop je stiekem gewoon dat alle muziek illegaal wordt gedownload, zodat de reden in ieder geval niet is dat Madonna fans haar nieuwe muziek niks vinden. Helaas is het album van de tweede plaats verschoven naar nummer 21 in de Amerikaanse albumhitlijst. Zijn de nieuwe nummers dan zo verschillend met Madonna’s voorgaande hits?

Luister hieronder naar het nummer ‘Rebel Heart’ van Madonna:

 

REDEN VOOR FAAL

Er wordt gespeculeerd dat het uitlekken van een aantal nummers in december mogelijk de reden is van de slechte verkoop. Dit uitlekken was uiteraard niet de bedoeling. Ook zijn er mensen die denken dat het komt doordat nog niet alle concerten in de verkoop zijn gegaan. Bij ieder concert wordt er namelijk een gratis album weggeven. Aangezien niet alle kaartjes zijn verkocht hebben de meeste albums nog geen eigenaar. In 2012, tijdens Madonna’s vorige concerttour, werden de albums ook bij aankoop van een kaartje weggeven. Toen liep de verkoop beter, dus misschien moeten we gewoon nog even geduld hebben.

CD TIJDPERK IS OVER

Om realistisch te blijven wordt het natuurlijk wel steeds lastiger om cd’s te blijven verkopen. In Madonna’s ‘goede’ tijden vlogen de albums als warme broodjes over de toonbank. Mensen hadden nog geen computer thuis. Als die er wel een was dan was het downloaden van de tracks nog onmogelijk. De enige manier om dus aan de nummers te komen was door het kopen van de cd. Hedendaagse artiesten zijn daarmee opgegroeid en weten niet beter. Voor Madonna is dat natuurlijk een hele verandering geweest. Ineens kan iedereen zomaar aan haar nummers komen en is het niet meer uniek als men ze luistert. Het illegaal downloaden is vrijwel niet meer te controleren. Misschien verwacht Madonna daarom ook wel teveel van de albums.

 

MADONNA’S ALBUM REBEL HEART

Rebel Heart gaat over de verschillende kanten van de Amerikaanse zangeres. Luister je naar je hart of laat je jezelf leiden door je rebellenbestaan. Dit thema groeide met de muziek mee tijdens het schrijven en de opnamesessies. De cover van de deluxe editie van het album werd ontzettend populair. Door memes op Instagram, Tumblr en Twitter ging de cover viral.

 

CONCERTTOUR MADONNA

De concerttour van Madonna, die de Rebel Heart Tour wordt genoemd, zal op 29 augustus 2015 beginnen. De wereldtour komt uiteraard ook door Nederland. Op zaterdag 5 december en zondag 6 december zal de Queen of pop Ziggo Dome op z’n kop zetten. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar op Ticketmaster. Bekijk deze site voor een volledig overzicht en het bestellen van kaarten.

Lees ook: Madonna concert zo goed als uitverkocht

 

 

NIEUWE QUEEN OF POP

Maar als Madonna de Queen of Pop niet meer is, wie dan wel? Natuurlijk is het geen vaste titel en verschilt dit per mening. Zo zou ook niet iedereen Madonna de Queen of pop noemen. Beyonce, Mariah Carey, Whitney Houston of Britney Spears zijn er ook vaak naar vernoemd. Maar welke artiesten worden op dit moment ‘the queen of pop’ genoemd? De meningen zijn erg verschillend. De meest voorkomende namen zijn Lady Gaga, Katy Perry, Miley Cyrus of Rihanna. Ben jij het daarmee eens?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

 • Niemand kan aan Madonna tippen. Ze is gewoon nog steeds de ultieme popkoninging. Alle bovengenoemde dames hebben het goed afgekeken.
  Het is overigens logisch dat het album minder verkoopt gezien de complete leak maanden van te voren (zowel de demo’s als het complete album). Het album is trouwens geweldig en de tour gaat een groot succes worden. Artiesten moeten het overigens toch al meer van hun concerten hebben dan van albumverkopen.

  Ron 30 maart, 2015 17:10 Beantwoorden
 • Madonna is ranked the highest female musical achiever of all time. See: http://www.mediatraffic.de/top-album-achievements.htm
  She is the only female in the to 5 and the only mega talented one. She is a multidimensional singing performance artist who define the postmodernism & rewrote the pop culture. Madonna is the only female with multiple albums with diamond sales status worldwide and the artist with the highest number of top 10 pop singles, number 1 dance tracks. bestselling tours. By the time any of the wannabees even remotely manage to come close to Madonna(which I highly doubt), there would be no music industry at all as we know it. Nowadays the new artists can only manage to sell their first few albums well(often as 99 cent downloads). As a music consumer I don’t even bother buying albums anymore. I just watch them on the mobile devices on demand. I bought Madonna’s album though because Madonna lives to tell and has something to tell.

  Her Madgety is the first and the only QUEEN of pop. and nothing is going to change that.

  Andygandy 30 maart, 2015 18:47 Beantwoorden
 • According to Madonna’s philosophy, Nothing fails and every step is an step towards the next. It is about doing what you like, being who you are, expressing yourself and paying the bills.

  Andygandy 30 maart, 2015 18:51 Beantwoorden
 • fucking retarded shit here, she’s the queen of pop for a reason, it’s not about how much you have sold, it’s about how good your music is, and her music is the best!

  MEH 31 maart, 2015 17:18 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Madonna Nieuws · Nieuws