Underworld geeft drie optredens in Nederland

Geschreven door op 29 september 2014 om 13:16
Underworld - Credits Tore Saetre - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

De Britse Dance-en techno-act Underworld geeft volgend jaar drie optredens in Nederland. De optredens vinden allen in maart plaats.

Tijdens hun optredens zal Underworld hun doorbraakalbum Dubnobasswithmyheadman ter gehore brengen. Op dinsdag 24 en woensdag 25 maart doen zij Paradiso aan, op vrijdag 27 maart is het de beurt aan het STRP-festival in Eindhoven.

Underworld

Voorverkoop Underworld

De voorverkoop voor de concerten start op vrijdag 3 oktober. De prijs van een kaartje in Paradiso is vastgesteld op 37 euro 50, exclusief lidmaatschap. Mocht het zich voordoen dat er geen kaarten meer beschikbaar zijn, dan is het vaak nog mogelijk om via een secundaire ticketshop kaarten te bemachtigen.  Een van de mogelijke secundaire ticketshops is Topticketshop.

 

Dubnobasswithmyheadman

Dubnobasswithmyheadman kwam uit in 1994 en is een van de meest artistieke en invloedrijke elektronische albums uit de geschiedenis van de dancemuziek. Op 5 oktober wordt een speciale geremasterde editie uitgebracht. Met stuwende dansnummers als Cowgirl was dit het eerste album van Underworld dat volledig was gericht op de clubscene. Twee jaar later brak Underworld wereldwijd door met het nummer Born Slippy van de Trainspotting soundtrack, dat uitgroeide tot een van de meest gewaardeerde dance anthems van de jaren ’90.

 

Underworld

Underworld is een Britse band uit Cardiff die zich bezighoudt met het produceren van house en techno waarbij veel invloeden uit andere muziekgenres terugkomen. De band bestaat tegenwoordig uit Karl Hyde en Rick Smith. Aanvankelijk begon Underworld als een synthpopband. Door toedoen van Darren Emerson , die van 1991 tot 2000 bij de formatie zat, transformeerde de band tot danceacts, waarbij ze doorbraken met de grote hit Born Slippy.

Underworld was een van de eerste die dancemuziek live op zo’n goede manier vertolkten en staat bekend om hun stijlvolle visuals en dynamische optredens.

Tip: Underworld laatste compilatie, genaamd Anthropology 1992-2012, is te bestellen via bol.com.

Bekijk hieronder een deel van het Moskou-concert van Underworld in 2014.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws