Dotan maakt comeback na ophef onderzoek Volkskrant

Geschreven door op 2 mei 2019 om 12:50
Dotan live in het Rijksmuseum - Foto: Pernella Vermeulen (ArtiestenNieuws)

Dotan komt terug! De Nederlandse zanger bereidt zich, na een stilte van ruim een jaar, voor op een comeback in de muziekindustrie.

Dotan maakt comeback

Dotan keert terug in de muziekwereld! De zanger zou volgens verschillende bronnen een platencontract hebben getekend bij 8Ball Music. Niemand minder dan Maan en Miss Montreal staan ook onder contract bij dit label. Ook is hij volgens verschillende bronnen al bezig met het schrijven van nieuwe muziek.

Onderzoek de Volkskrant

In april 2018 raakte de 32-jarige zanger in opspraak na een onderzoek van de Volkskrant. Daaruit bleek dat de artiest ruim 140 nepaccounts was gestart om zijn imago in een goed dachtlicht te zetten. De krant heeft, door middel van het analyseren van Dotan’s sociale media accounts en die van zijn fans, een netwerk van zogenoemde internettrollen in kaart kunnen brengen. Daarnaast bevestigde een oud-assistent van de ‘Hungry‘-zanger fanaccounts te hebben aangemaakt. Hij zou gehandeld hebben in opdracht van de singer-songwriter.

Pauze

In eerste instantie beweerde de artiest niets af te weten van alle ophef die was ontstaan rondom het onderzoek. Later volgde alsnog een spijtbetuiging op zijn sociale media en bij het tv-programma RTL Late Night. Hierna verdween de veelbesproken muzikant van de radar. Nu, na ruim een jaar niets gehoord te hebben van de singer-songwriter, wordt er gespeculeerd over nieuw materiaal. De nieuwe manager van Dotan, Ricardo Klaverdijk, ontkent de geruchten van het platencontract. Wel laat hij weten dat er inderdaad een comeback aan zit te komen. De zanger zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Bekijk hieronder de spijtbetuiging van de artiest:

YouTube player

 

Bronnen: Parool, NU.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Dotan Nieuws · Nieuws · Roddels