Muse voor 2,7 miljoen aangeklaagd

Geschreven door op 12 september 2012 om 16:16
Muse - Foto Jessica S. (Flickr) (CC BY-ND 2.0)

Een Amerikaanse man eist maar liefst 2,7 miljoen euro van Muse omdat ze zijn ideeën gestolen zouden hebben. Zo zou de Britse band ideeën hebben gestolen van zijn science-fiction rockopera.

Charles Bolfrass, zoals de man in kwestie heet, wil $3,5 miljoen (€2,7 miljoen) van Muse omdat namen van de tracks Exogenesis: Symphony Part 1, Exogenesis: Symphony Part 2  en Exogenesis: Symphony Part 3 afgeleid zouden zijn van de rock opera die de man enkele jaren geleden wilde maken.

In 2005 zou hij Muse en nog 2 andere bands benaderd hebben met het idee om een science-fiction rockopera te schrijven over ruimtevaart en de ondergang van de aarde. Dat idee werd afgewezen door de Britse heren, waarna er op hun album ‘The Resistance” uit 2009 opeens de drie bovenstaande tracks stonden. En de namen daarvan waren bedacht door Charles Bolfrass, volgens hemzelf ten minste. Ook zou de albumcover zijn gestolen van het storyboard van zijn rockopera, zo claimde de man.

Volgens een woordvoerder van de Britse band is er weinig aan de hand. “De claim is totale onzin, en wordt totaal ontkend. De hele claim is gebaseerd op een video die we nog nooit hebben gezien, van een man die we ook nog nooit hebben gezien!”

Muse komt 1 oktober met hun nieuwe album ‘The 2nd Law’ en zal later dit jaar ook nog in Nederland spelen. Op 17 december spelen ze namelijk nog in Nederland en daar zijn nog kaarten voor beschikbaar! Bekijk hier waar jij de goedkoopste tickets kan kopen. Zij vergelijken namelijk ticketmarktplaatsen zoals Viagogo waar meestal nog wel Muse Tickets te koop staan.

Muse – Madness  

Overzicht van Muse Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Muse Nieuws · Nieuws