De tien leukste muzikale cadeautips voor de feestdagen

Geschreven door op 25 november 2016 om 13:58
Albumcover: Bruno Mars - XXIV Magic

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en december staat voor de deur. Dat kan maar één ding betekenen: de feestdagen komen eraan! Wij hebben alvast tien muzikale cadeautips voor iedereen.

9200000065728873André Rieu – Falling in Love

André Rieu brengt een eerbetoon aan het thema ‘de liefde’ op zijn nieuwe cd Falling In Love. Het is de registratie van de Vrijthofconcerten van dit jaar, waar de koning van de wals dit jaar een selectie van de mooiste ballades uit onder andere de filmgeschiedenis ter gehore brengt. De cd is al uitgebracht en de dvd komt net op tijd voor Sinterklaas!

Bruno Mars – 24K Magic9200000066086829

Het nieuwe album van Bruno Mars staat vol met feelgood muziek in stijlen van de jaren 70 en 80. Over de eerste hitsingle en feestelijke titeltrack van de plaat zegt Bruno: “You can call it my first single, but I call it the invitation to the party.” De Uptown Funk-zanger staat in mei ook nog een twee keer in een bomvolle Ziggo Dome!

Kate Bush - Before The DawnKate Bush – Before The Dawn

Op Before The Dawn staat de concertregistratie van de bijzondere concerten in Londen in 2014. Later dat jaar won de show de speciale Editor’s Award op de prestigieuze London Theatre Awards. Op de drie cd’s kan iedereen nog even nagenieten van de eerste optredens van de zangeres sinds 1979.  Voor iedereen die er niet bij kon zijn, vormt de cd een prima en wonderschoon alternatief.

Kensington – Control

De mannen van Kensington hebben een bijzonder succesvol jaar, waar de release van Control maar een klein onderdeel van is. De mannen stonden deze maand nog een paar keer in een uitverkochte Ziggo Dome en doen dat volgend jaar, na verschillende festivaloptredens, nog eens maar liefst vijf keer over.

K3 – Ushuaia

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat Hanne, Klaasje en Marthe de nieuwe leden van K3 werden en inmiddels zijn de meiden alweer toe aan hun tweede album! Naast twaalf spiksplinternieuwe nummers waarin een aantal nieuwe thema’s aan bod komen, zijn ook weer twaalf oude liedjes opnieuw ingezongen.

Leonard Cohen - You Want It DarkerLeonard Cohen – You Want It Darker

Begin deze maand kwam het droevige bericht naar buiten dat Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd was overleden. Kort daarvoor had hij zijn 14e en dus helaas laatste album uitgebracht. Een waardig afscheid, want You Want It Darker wordt door velen aangeprezen als een waar meesterwerk.

Metallica - Hardwired…To Self-DestructMetallica – Hardwired… To Self-Destruct

Maar liefst acht jaar moesten fans van Metallica wachten op een nieuwe cd van de heren. Nu is het eindelijk zo ver, en hoe! Hardwired… To Self-Destruct is een ouderwetse degelijke Metallica-plaat.

Robbie Williams - Heavy Entertainment ShowRobbie Williams – The Heavy Entertainment Show

Robbie Williams is terug! Met The Heavy Entertainment Show wist in zijn thuisland al records te breken en hier in Nederland had Robbie al goud in handen voor het album te koop was. De nieuwe cd is een prima opwarmertje voor de concerten in het Goffertpark of Werchter Boutique komende zomer.

De Toppers - Toppers In Concert 2016 - Royal Night Of DiscoDe Toppers – Toppers In Concert 2016 – Royal Night Of Disco

Met De Toppers is het altijd feest! Het thema was dit jaar disco en inmiddels is de registratie zowel op dvd als cd te koop. Ideaal voor onder de kerstboom of ter voorbereiding voor de speciale kersteditie van de Toppers die dit jaar in Ahoy plaatsvindt.

3J'S - Acoustic Christmas Volume 23JS – Acoustic Christmas Volume 2

De 3JS brengen dit jaar opnieuw een prachtig kerstalbum uit. Het grootste deel van de liedjes schreven de drie troubadours zelf en daarom is hun voorliefde voor klassieke melodieën ook goed te horen. Hoewel de Volendammers normaal veel Nederlandstalige muziek ter gehore brengen, is deze kerstplaat volledig in het Engels.

Wat geef jij het liefst cadeau met de feestdagen?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes