K3 zingt over homoseksualiteit en genderidentiteit op nieuw album

Geschreven door op 10 november 2016 om 15:13
K3 - Fotograaf: Theo Hendriks - Bron: Wikimedia Commons

K3 zingt op het nieuwe album Ushuaia voor het eerst over homoseksualiteit en genderidentiteit. Hanne, Klaasje en Marthe zingen hierover in het liedje ‘Prinsesje en Superman’.

“Soms houden prinsesjes van prinsesjes”

“Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn? Soms houden prinsesjes van prinsesjes, hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!” zingen de drie op het nieuwe K3-album Ushuaia dat vanaf vandaag in de winkels ligt.

Voor het eerst zingt de Vlaams-Nederlandse meidengroep in hun liedjes over homoseksualiteit en genderidentiteit. De aanleiding om het nummer te schrijven was de aanslag op een homoclub in Orlando.

Volgens tekstschrijver Alain Vande Putte is het thema niet meer dan logisch: “Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht.”

Wil je het liedje live horen? K3 gaat volgend jaar weer toeren!

Kritiek

Volgens Studio 100-baas Gert Verhulst moet dit de normaalste zaak van de wereld zijn en hij was dan ook helemaal voor, aldus Vande Putte. Toch verwachten ze ook wel kritiek zegt de tekstschrijver: “Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.”

Eerder dit jaar kreeg Studio 100 nog kritiek dat het uiterlijk van zangeres Marthe te veel aangepast was op de cover van de nieuwe cd.

YouTube player

Bron: Het Nieuwsblad

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · K3 Nieuws · Nieuws