Wist je dat deze sterren ooit hebben meegedaan aan het songfestival?

Geschreven door op 28 september 2017 om 16:47

Elk jaar zijn er veel artiesten die meedoen aan het Songfestival. Wist je al dat deze grote namen ooit deelnamen aan dit muzikale programma?

Sterren op het Songfestival

Het Songfestival is al sinds 1956 een terugkerend fenomeen. Een aantal bekende artiesten/bands hebben hun carrière wel degelijk (deels) te danken aan dit programma. Artiesten Nieuws heeft een aantal acts op een rijtje gezet die ooit bekend werden mede dankzij het Songfestival.

Abba

De bekende Zweedse band ‘ABBA‘ kun je kennen van hits als ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’. In 1974 won deze band het Songfestival met het nummer ‘Waterloo’. Dankzij het muziekevenement hebben ze wereldwijde bekendheid gekregen met in totaal 200 miljoen verkochte albums en ruim 370 miljoen verkochte platen tot gevolg. Het bestverkochte album van de Zweden is de plaat ‘Gold‘.


Céline Dion

Niemand minder dan Céline Dion won in 1988 het Songfestival namens Zwitserland. Hierna scoorde ze hits als ‘My Heart Will Go On’ en ‘The Power Of Love’. Het debuutalbum van de zangeres, ‘The Colour Of My Love‘, kwam uit in 1993.


Loreen

De Zweedse zangeres Loreen werd wereldwijd bekend toen ze het Songfestival won in 2012 met het nummer Euphoria. De plaat is uiteindelijk één van de grootste Songfestival-hits ooit geworden.


Gerard Joling

In 1988 deed onze eigen Gerard Joling mee met het Songfestival. Hij eindigde op de 9e plek van alle 21 kandidaten met het nummer ‘Shangri-la’. Gerard is tegenwoordig natuurlijk een niet te missen naam binnen de Nederlandse showbizzwereld. Hij werd bekend door de ‘Soundmixshow’ in 1985.


Ruth Jacott

De Surinaams/Nederlandse Ruth Jacott bereikte in 1993 de 6e plek op het festival met het Nederlandse nummer ‘Vrede’. Na haar deelname kreeg ze bekendheid bij het grote publiek. De zangeres bracht vele albums uit met gouden, platina en dubbel platina status.


Willeke Alberti

Willeke Alberti, de dochter van Willy Alberti, deed in 1994 mee. Met haar nummer ‘Waar Is De Zon’ eindigde de zangeres op de 23e plek. Het debuutalbum van de Amsterdamse, genaamd ‘Willeke‘, kwam uit in 1965.


Glennis Grace

Niemand minder dan Glennis Grace deed ook mee aan dit muzikale programma. Helaas kwam Glennis niet door de voorrondes heen. In 2011 deed de zangeres mee aan het programma ‘Beste zangers’, met meer succes. Dit betekende gelijk een grote stap in haar carrière, want met ‘Afscheid’ scoorde ze haar eerste nummer 1-hit.

Van welke artiesten wist jij niet dat hij/zij meedeed aan het Songfestival?

Bron: YouTube

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Glennis Grace komt met veelbelovende tribute aan Whitney Houston Glennis Grace komt met een veelbelovende tribute aan Whitney Houston! Op 5 oktober staat zij met haar spetterende show in AFAS Live te Amsterdam. ...
ABBA Gold – The Concertshow – in 2019 naar TivoliVredenburg Het spectaculaire eerbetoon ABBA GOLD - The Concertshow - komt in het voorjaar naar Utrecht! De tribute-act staat op dinsdag 26 februari 2019 in Tivol...
Wat doen de sterren eigenlijk tijdens de kerstdagen? Mariah Carey kreeg bezoek van Santa, Ali B ging op safari, Ariana Grande ging skiën en Gers Pardoel nam een bubbelbad. Wat doen de sterren eigenlijk t...
Beyoncé best verdienende vrouwelijke artiest van 2017 Beyoncé is de vrouwelijke artiest die het afgelopen jaar het meest heeft verdiend. De zangeres ontving in 2017 maar liefst 105 miljoen dollar (omgerek...
Waylon vertegenwoordigt Nederland tijdens Eurovisie Songfestival 2018 Waylon gaat Nederland opnieuw vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival! Omroep AVROTROS bevestigde het nieuws via Twitter.UPDATE: Wa...
De Toppers zijn in 2018 Pretty in Pink tijdens ‘The Circus Edition’! Het thema van de opkomende editie van Toppers in Concert is bekendgemaakt! Gerard, René, Jeroen en Jan hullen zich in het roze tijdens 'The Circus Edi...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu