Kesha: “Sony verbreekt contract als ik lieg over verkrachting”

Geschreven door op 4 april 2016 om 13:41
Kesha - Fotograaf Peter Neill - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Zangeres Kesha heeft onlangs het aanbod gekregen van platenmaatschappij Sony om haar contract te verbreken. Dit alleen wel als ze toegeeft dat de verkrachting verzonnen was.

Kesha vs Sony

Zoals al een tijd bekend is klaagde zangeres Kesha haar producer Dr. Luke in 2014 aan wegens jarenlang seksueel misbruik. De zangeres wil afstand nemen van het contract bij Dr. Luke waar ze nog voor minstens vier albums aan vast zit.

De zangeres liet gisteren via Instagram weten dat er nieuwe ontwikkelingen in de zaak zijn. Sony heeft namelijk aan Kesha laten weten dat zij onder het contract uit kan komen en haar vrijheid terug kan krijgen als ze toegeeft dat het seksueel misbruik van Dr. Luke gelogen was. Ze plaatste het volgende op haar Instagram pagina:

“Dus, ik krijg mijn vrijheid terug als ik ga liegen. Ik moet publiekelijk mijn excuses aanbieden en mensen vertellen dat ik nooit verkracht ben. Dít is wat er gebeurt achter gesloten deuren! Ik ga de waarheid niet terugnemen, ik ruïneer liever mijn carrière dan ooit nog voor zo’n monster te moeten liegen.”

Free Kesha

Nadat bekend werd gemaakt dat Kesha haar rechtszaak verloren had, spraken een heel stel beroemdheden hun ontzetting uit. Onder andere Lady Gaga, Lorde en Ariana Grande tweetten hun steun voor de zangeres met de hashtag #freekesha. Halsey droeg haar nummer Hold Me Down op aan de Tik Tok-zangeres tijdens een optreden in Glasgow.

Ook Demi Lovato spreekt zich erover uit: “Het is frustrerend om te zien hoe vrouwen voor hun verleden uitkomen, en dat hun moed om actie te ondernemen niet gerespecteerd en gelooft wordt.” Nadat bekend werd dat Taylor Swift geld had overgemaakt, liet de zangeres weten dat “niet iedereen 250.000 dollar heeft liggen om weg te geven.”

 

 

Bron: Gigwise

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Featured · Fun Content · Kesha Nieuws · Nieuws · WTF