Frontman Chad Kroeger reageert op anti-Nickelback crowdfunding

Geschreven door op 13 oktober 2014 om 12:49
Nickelback - Bron: Stuart Sevastos - Flickr/Wikimedia Commons

Eerder meldden wij al dat de Brit Craig Mandell een crowdfunding-campagne gestart is om Nickelback voor altijd uit London te weren. Inmiddels heeft Chad Kroeger gereageerd.

Inmiddels heeft de frontman van de Canadese rockband gereageerd via een interview met The Pulse of Radio (via Metal Hammer) en claimde het verschijnsel erg grappig en amusant te vinden. “Ik vind het geweldig. Meer controversie die mijzelf, mijn persoonlijke leven en de band of wat dan ook omringt. Ik vind het hilarisch.”

Nickelback

Kritiek reden voor voortdurende succes Nickelback

Volgens de zanger zijn dit soort critici de reden dat de band niet jaren terug ten onder is gegaan. “Al die critici, ze zijn onuitputtelijk. Ze blijven maar klagen over de band. Als zij gestopt waren om al deze dingen over ons te schrijven, zou er geen controversie meer omtrent de band zijn en was ons succes waarschijnlijk jaren geleden afgelopen. Zij realiseren zich niet dat zij voor een deel verantwoordelijk zijn voor het feit dat Nickelback nog steeds bestaat.”  

De oprichter van het crowdfunding-project, Craig Mandell, heeft inmiddels ook gereageerd. “Chad Kroeger heeft gereageerd op deze campagne en zegt dat hij het geweldig vindt. We verwachten dan ook dat alle Nickelback-fans direct bij gaan dragen, omdat het hem zeer gelukkig zal maken. Als je onze inspanningen tegen Nickelback niet steunt, ben je tegen Nickelback. Is dat wat je wilt?” 

Tot nu toe heeft Craig Mandell 282 dollar opgehaald met zijn “Don’t Let Nickel Back”-campagne. Voor elke gedoneerde euro wordt er een e-mail naar het management van Nickelback gestuurd met het verzoek om nooit meer naar London te komen voor een optreden. Bij een hogere donatie wordt de ’tone-of-voice’ van de e-mails grimmiger.

 

Nickelback

Afgezien van het feit dat de campagne, naast enkele medestanders, vooral veel kritiek en boze reacties oproept, beschikt Nickelback nog altijd over een erg grote fan-base. Alhoewel de groep, onder leiding van leadzanger Chad Kroeger, bekend staat als de meest gehate band ter wereld, hebben ze in hun loopbaan toch meer dan 50 miljoen albumexemplaren verkocht. Nickelback is na The Beatles de best verkopende buitenlandse act in de Verenigde Staten in de jaren 2000. Volgens het tijdschrift Billboard is de band zelfs de beste rockband van het afgelopen decennium.

Op 17 november komt Nickelback met een nieuw album, genaamd No Fixed Adress. Een daarbij behorende tour is echter nog niet aangekondigd.

Tip: Een compilatie van de Canadese rock-band is te bestellen via bol.com.

Beluister hieronder één van Nickelback’s meest bekende hits, How You Remind Me.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nickelback Nieuws · Nieuws