De 5 meest epische Olympische anthems ooit

Geschreven door op 15 juli 2016 om 17:00
Olympische anthems, olympic anthems, Logo Olympische Spelen - Pixabay Publiek Domein

Vanochtend bracht Katy Perry de single Rise uit, voor de Olympische Spelen in Rio. Hoewel dit niet het officiële anthem is, is het wel een dijk van een nummer. De laatste jaren werd een themanummer heel belangrijk voor de Olympische Spelen. De nummers moesten vooral ‘samenwerking’ en ’topprestaties’ uitstralen. Wat waren de meest epische anthems van dit epische sportevenement?

Olympische anthems: 2012 – Muse

De Olympische Spelen zijn in Groot-Brittannië. Wie vraag je dan om een episch anthem te maken? Muse, wie anders? Alleen de vraag rijst: moet een cynische songwriter als Matt Bellamy wel zo’n melig nummer maken? Het is in ieder geval een klapper van een rockanthem. Zelfs de basversterkers headbangen mee!

YouTube player

 Olympische anthems: 1984 – Paul Engemann

Dit nummer straalt meer 80’s uit dan flashy kleding, Rocky en Björn Borg! Volledig in de sfeer van de jaren ’80 kwam Los Angeles met Paul Engemann en Giorgio Moroder op de proppen, die een ‘Eye Of The Tiger’-esk anthem produceerden. Het moest natuurlijk de topprestaties van de sporters beschrijven, maar nu kunnen wij eigenlijk alleen maar denken: “Jeetje, wat 80’s”.

YouTube player

Olympische anthems: 2008 – Beijing Welcomes You

Zoetsappiger dan dit kan gewoon niet. De beste Chinese zangers werden bij elkaar geraapt, en zongen elk enkele zinnen over hoe welkom het land wel niet is. Toegegeven, het nummer is heel catchy, maar gezien de twijfelachtige toestanden in China blijft er toch een raar smaakje aan het nummer kleven. Zagen we daar nou Jackie Chan trouwens?

YouTube player

Olympische anthems: 1988 – Koreana

De Koreanen bewezen hun tijd al ver vooruit te zijn, want hun anthem zette Celine Dion in de schaduw nog voordat het idee voor Titanic ook maar gedroomd was. Dit nummer heeft de ultieme combinatie van de uitstraling van samenwerking, de uitstraling van topsport, én de uitstraling van een dijk van een anthem! Go Korea!

YouTube player

Olympische anthems: 1992 – Freddie Mercury, Montserrat Caballé

BARCELOOONAAA! Sorry Koreana, maar van Freddie win je nooit. Je laat zien dat je stad een eindbaas is als twee van de grootste artiesten in hun muziekstijl samenwerken om over jouw stad te zingen. De ongebruikelijke combinatie van deze twee zangstijlen maakt dit een van de mooiste en meest unieke anthems ooit. Period.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Eet met muziek, slaapt met muziek, werkt met muziek, ademt muziek. Maakt dagelijks een diepe buiging voor Muse en Pink Floyd. Leeft voor retro.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Muse Nieuws · Nieuws · Queen Nieuws