Vijf nummers over fietsen om naar te luisteren op ‘Fiets naar je Werk Dag’

Geschreven door op 31 mei 2018 om 16:53
Fiets Fietsen - Via Pixabay (CC0)

Het is vandaag ‘Fiets naar je Werk Dag’! Speciaal voor vandaag heeft Artiesten Nieuws vijf nummers voor je op een rij gezet over fietsen. 

Vijf songs over fietsen

Heb jij vanochtend de stalen ros gepakt uit de schuur gepakt om naar het werk te gaan? Zo ja, goed bezig! Het is vandaag namelijk voor de twaalfde keer nationale ‘Fiets naar je Werk Dag’! Speciaal voor deze dag zetten wij vijf nummers over fietsen voor je op een rijtje. Mocht je nog naar huis moeten fietsen, dan kun je deze lekker meezingen!

1. Queen – Bicycle Race

“I want to ride my bicycle, I want to ride my bike!”

Niet alleen wij Nederlanders zijn dol op fietsen, ook Queen kon het vervoersmiddel zeker waarderen. Freddie Mercury schreef het nummer in 1978 na het zien van de Tour de France in Montreux, waar de band het album ‘Jazz‘ aan het opnemen was.

De clip was nogal controversieel en werd in sommige landen zelfs verbannen van de tv. In de video zijn namelijk naakte dames te zien die aan het fietsen zijn.


2. Skik – Op Fietse

Wie doet je wat als je lekker aan het fietsen bent! Dit fietslied van Skik was in 1997 een groot succes in Nederland. De track bereikte de 34e plaats in de Mega Top 50 en werd in 2005 verkozen tot het beste Drentse liedje aller tijden.


3. Katie Melua – Nine Million Bicycles

Er zijn negen miljoen fietsen in Peking‘, zingt Melua in deze hit uit het jaar 2005. ‘Dat is een gok‘, voegt ze eraan toe. Leuk feitje: volgens een schatting van de BOVAG waren er in Nederland in 2015 22,5 miljoen fietsen!


4. Gers Pardoel ft. Sef – Bagagedrager

Wie neem jij mee achterop de fiets? Gers Pardoel en Sef brachten in 2011 de single ‘Bagagedrager‘ uit. Het nummer dat op Pardoel’s album ‘Deze Wereld is van Jou‘ staat, werd net zoals ‘Ik Neem Je Mee‘ een grote hit in Nederland.


5. Spinvis – Bagagedrager

Nog een Nederlandse liedje met de naam ‘Bagagedrager‘. De tekst van het nummer is, zoals we gewend zijn van Spinvis, een beetje vaag in betekenis.

In de videoclip van de track is een fietsende animatie te zien en in het liedje verwijst Erik de Jong naar de stalen ros: “En hoe je ook je stuur vasthoudt, de wind komt door je handschoenen heen.

Als je vandaag op de fiets bent gegaan, is de kans groter geweest dat de regen door je kleding heen kwam.


 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes