Live Report: Cut_ presenteert debuutalbum in Paard Den Haag

Geschreven door op 19 maart 2019 om 13:54
Cut_ - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)Cut_ - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Op 21 februari bracht Cut_ zijn debuutalbum uit met een releaseshow in de Melkweg. Tijdens de daaropvolgende ‘In the Round’ tour stond het duo op donderdag 14 maart in het Paard in Den Haag. Artiesten Nieuws was erbij!

‘A Small Group Of Individuals’

Al ruim vijf jaar maakt Cut_ een kruising van alternatieve elektronische muziek en indiepop. Het duo bestaande uit Belle Doron en Sebastiaan Dutilh tourde veel, stond op het podium van Lowlands, PITCH en Amsterdam Dance Event en verzorgde het voorprogramma van onder andere AIR en Lamb. In 2016 leerden we Cut_ kennen met hun cover van Stromae’s ‘Papaoutai’. Daarna volgden de singles ‘Tune In Tune Out‘, ‘Undertow‘ en ‘Electrify‘. Op vrijdag 22 februari 2019 kwam dan eindelijk het langverwachte debuutalbum ‘A Small Group Of Individuals‘ uit.

Intieme setting

Tijdens de korte ‘In The Round Tour‘ doet Cut_ onder andere de Kleine Zaal van Paard in Den Haag aan. Alsof de kleine zaal nog niet intiem genoeg is, heeft de band besloten om een klein podium voor het echte podium in de zaal te plaatsen. Hierdoor staan de twee midden in het publiek te spelen, dichterbij dan ooit.

Cut_ - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)Cut_ - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Cut_ – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Bevlogen show

Op de setlist van vanavond staan alle nummers van het nieuwe album ‘A Small Group of Individuals’, aangevuld met ouder werk en de singles ‘Undertow’ en ‘Electrify’. Zoals we gewend zijn van Cut_  is het geluid, licht en de performance perfect op elkaar afgestemd. Het duo heeft voor vanavond versterking gekregen van een drummer, waardoor de nummers nog veel beter en krachtiger tot hun recht komen.

De avond begint met ‘Reach For It’ gevolgd door ‘Not Addicted To You’. Vanaf de eerste tonen zit de sfeer in de kleine zaal er al direct goed in. Belle Doron danst op het podium en ze weet haar enthousiasme direct over te dragen op het publiek. Binnen no-time doet iedereen mee.

De nieuwe nummers waren al beschikbaar op streamingsdiensten als Spotify. Een groot deel van het publiek is dan ook al bekend met het nieuwe werk. Bij ‘Tactics’ zijn het vooral de fans van het eerste uur die het nummer dan ook al volledig zachtjes meezingen en dansen.

Semi-akoestisch intermezzo

Halverwege de set is het tijd voor een semi-akoestisch intermezzo. De single ‘Electrify’ en het krachtige ‘Quick Fix‘ worden als gestripte versies door Belle en Sebastiaan gebracht op gitaar en bas. De tracks worden zo ontdaan van alle elektronische beats en samples. Zelfs in deze kale versies staan de nummers nog steeds als een huis.

Na deze onderbreking is het tijd voor de nieuwe single ‘Love & Alcohol‘ en de rest van de albumtracks. De avond wordt afgesloten met toegift ‘Home‘ van het mini album ‘Blind = Bliss‘. Cut_ had zich geen betere presentatie van hun debuutalbum kunnen wensen. Na afloop was er nog voldoende gelegenheid om met Belle en Sebastiaan na te praten en met gesigneerde albums weer huiswaarts te keren.

Cut_ - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Cut_ – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Wachten meer dan waard

Fans van de formatie hebben misschien wat lang moeten wachten op het debuutalbum, maar hoorden vanavond dat het wachten het meer dan waard was. ‘A Small Group Of Individuals‘ is een sterk album geworden, waarin Cut_ laat zien dat elektronische muziek en indiepop uitstekend samen gaan.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.