Kabinet zet definitief streep door festivalzomer

Geschreven door op 26 juli 2021 om 13:20
festivalzomer, Lowlands 2020, Lowlands 2021 - Laurensvanheerde [Wikimedia Commons, CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)]

Meerdaagse festivals mogen deze zomer definitief niet doorgaan. Dat heeft het demissionaire kabinet maandag besloten. Daarmee gaat er definitief een streep door de festivalzomer.

Kabinet zet streep door festivalzomer

Festivalliefhebbers hadden lange tijd hoop dat meerdaagse evenementen zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole deze zomer eindelijk plaats mochten vinden. Het demissionaire kabinet heeft vandaag echter een streep door deze festivals moeten zetten. Het kabinet acht het nog niet verantwoord om meerdaagse bijeenkomsten door te laten gaan. Festivals zijn daarom tot zeker 1 september verboden.

Hiermee verschaft het kabinet duidelijkheid voor onder andere Lowlands, dat in een reactie laat weten teleurgesteld te zijn, maar de beslissing ook te begrijpen. “We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, cateraars, hun personeel en  honderden zzp-ers. We willen iedereen bedanken die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het voorbereiden van het festival”, schrijft de organisatie op zijn website. Kaartkopers voor Lowlands krijgen binnenkort hun geld terug.

 

Bron: Rijksoverheid, Lowlands

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws