Interview Celine Cairo over nieuwe track en videoclip Free Fall

Geschreven door op 30 juni 2017 om 13:32
Celine Cairo - Bron: Citaat YouTube

Singer songwriter Celine Cairo schrijft dromerige en gevoelige nummers. Haar zuivere stem en elf-achtige voorkomen slepen je mee naar haar eigen, soms donkere wereld. 24 juni kwam haar nieuwe single Free Fall uit, inclusief video.

Interview met Celine Cairo

De nieuwe videoclip van Celine Cairo werd opgenomen door de getalenteerde jongens van 27 Tapes, in één adem en zonder editing. Dit is hoe Celine echt klinkt, puur en eerlijk. Free Fall werd opgenomen in de Moon Music Studio’s in Zuid-Holland. We vroegen haar hoe ze bij 27 Tapes terecht is gekomen en wat er nog voor haar op de planning staat.

Celine Cairo - Bron: Citaat YouTube

Celine Cairo – Bron: Citaat Freefall Videoclip (YouTube)

Hoe ben je bij 27 Tapes terecht gekomen en/ of andersom?

“Een van mijn bandleden kende de eigenaar van de Moon Music Studios en had al enkele sessies voorbij zien komen. Omdat we de studio en kwaliteit van de opnames zo goed vonden, hebben we hen toen benaderd met de vraag of ze een sessie met ons wilden doen. Ze reageerden heel enthousiast en hadden nog ruimte. Dus zo kwam alles samen.”

Hoe was het om in één keer het nummer op te nemen en daar niets meer aan te editen? Was dat eng of anders dan wanneer je gewoon een single opneemt?

“Ik vond het wel pittig, maar ook een hele toffe uitdaging. We waren in maart op tour dus we zaten wel goed in de sfeer van het live spelen. We wisten hoe we wilden klinken dus toen we eenmaal van start waren voelde het heel natuurlijk en logisch om het zo te spelen.”

Wat voor shows staan er binnenkort nog op de planning?

“Op 19 augustus sta ik solo op de Zomeravonden in Artis en dit najaar gaan we weer op tour met de hele band. Alle live data staan op de website (www.celinecairo.com). Via een mailinglijst houd ik mijn fans op de hoogte.”

Celine Cairo

Aanmelden voor de mailinglijst kan hier. Het album Free Fall is verkrijgbaar via Bol.com. Ben je nieuwsgierig geworden naar de nieuwe videoclip? Bekijk hem hieronder:

YouTube player

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.