Broederliefde, Douwe Bob en Kensington genomineerd voor Edison Pop in de categorie beste album!

Geschreven door op 15 december 2016 om 13:19
Broederliefde - Fotocredits Limburg811 (Wikimedia Commons)

Broederliefde, Douwe Bob en Kensington zijn genomineerd voor een Edison pop in de belangrijkste categorie: Beste album. Daarnaast zijn nog meer artiesten genomineerd in de categorieën Alternative, Hiphop en pop. De genomineerden werden woensdag bekend gemaakt door de jury.

Broederliefde, Douwe Bob en Kensington genomineerd in de categorie beste album!

Broederliefde brak dit jaar nog een record met hun album Hard Work Pays Off 2, het album stond maar liefst veertien weken op nummer een in de Album Top 100. Hiermee werd recordhouder Frans Bauer van de troon gestoten. Reden genoeg voor een nominatie! Naast Broederliefde is ook Douwe Bob met zijn album Fool Bar genomineerd, de Utrechtse rockband Kensington is genomineerd met het album Control.

Genomineerden Alternative, Pop en Hiphop

De genomineerden voor Alternative, Pop en Hiphop werden woensdagavond ook bekendgemaakt. Douwe Bob heeft ook een nominatie te pakken voor beste Pop. Hierin neemt hij het op tegen boyband B-Brave en rapper Diggy Dex.

Daarnaast heeft Broederliefde een tweede nominatie in de categorie Hiphop te pakken. Hierin neemt de groep het op tegen Josylvio en Rotterdam Airlines. In de categorie Alternative zijn Amber Arcades, Klangstof en Lucky Fonz III genomineerd.

De uitreiking vindt plaats op maandag 13 februari 2017 plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Bron: Edison Pop

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.