Kinderen Michael Jackson starten onderzoek naar beschuldigers

Geschreven door op 18 april 2019 om 16:55
Michael Jackson (cropped) - Fotocredits: Casta03 - (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De drie kinderen van Michael Jackson zijn een onderzoek gestart naar Wade Robson en James Safechuck, de twee mannen die hun vader van seksueel misbruik beschuldigen. Volgens nieuwsplatform Page Six is het trio van plan naar de rechter te stappen.

Kinderen Michael Jackson starten onderzoek

Prince, Paris en Bigi, de drie kinderen van Michael Jackson, zijn een onderzoek gestart naar Wade Robson en James Safechuck. Dit meldt nieuwssite Page Six op woensdag 17 april 2019. De mannen beschuldigen Jackson in de documentaire ‘Leaving Neverland’ van onder andere seksueel misbruik. De eenentwintigjarige Paris en haar twee broers willen achterhalen of de beschuldigers betaald zijn voor hun bijdrage aan de film. Beide hebben meerdere keren aangegeven dat dit niet het geval was. Daarnaast richt het onderzoek zich op mogelijke onjuistheden in het verhaal van de twee heren. Ook het goede doel dat Robson vlak voor de release van ‘Leaving Neverland’ opzette wordt onderzocht. De kans bestaat dat de zesendertigjarige danser heeft geprofiteerd van de publiciteit rond de film.

Rechtszaak

Nadat het onderzoek is afgerond zijn de drie erfgenamen van plan een rechtsproces te starten tegen de aanklagers van Jackson. Een anonieme bron meldt dat de familie de mannen aanklaagt voor fraude, valse verklaringen en het toebrengen van emotionele schade. Prince, Paris en Bigi zouden niet uit zijn op geld. Het trio vraagt om een verontschuldiging van Robson en Safechuck. “De drie kinderen geven aan dat zij enkel de muzikale nalatenschap van hun vader willen beschermen”, aldus een vertegenwoordiger van de Jackson-familie.

Documentaire

De documentaire ‘Leaving Neverland’ vertelt het verhaal van de twee vermeende slachtoffers van Michael Jackson. De mannen beweren in hun jeugd seksueel misbruikt te zijn door de zanger op de Neverland Ranch, waar Jackson vaker kinderen uitnodigde. De familie van de inmiddels tien jaar overleden ster probeerde de komst van de film tegen te houden, zonder succes. Ook in Nederland is de vier uur durende documentaire op vrijdag 8 maart 2019 uitgezonden op NPO 3.

 

Bron: Page Six

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws · Roddels