Martin Garrix wint rechtszaak van oud-management en platenlabel

Geschreven door op 20 september 2017 om 15:01
Mysteryland, Martin Garrix - Foto: ANS Press Society News (Bron: Flickr) (CC BY-ND 2.0)

De Nederlandse dj Martin Garrix heeft de rechtszaak tegen zijn voormalig management MAS en platenlabel Spinning’ Records gewonnen.

Martin Garrix wint rechtszaak

Goed nieuws voor Martin Garrix! De Nederlandse dj heeft een slepende rechtszaak tegen zijn voormalig management MAS en platenmaatschappij Spinnin’ Records gewonnen.

De dj claimt in 2012 te zijn bedrogen door Eelko van Kooten, zijn voormalig manager en platenbaas bij MAS en Spinnin’ Records. Van Kooten zou de dj op 16-jarige leeftijd opzettelijk ‘valse en misleidende informatie’ hebben verstrekt, waardoor hij gedwongen werd alle rechten van zijn muziekproducties over te dragen aan het platenlabel.

In 2015 besloot Garrix zijn contracten te ontbinden, waarna het management en de platenmaatschappij de dj aanklaagden voor contractbreuk.

De uitspraak

De rechter stelde Martin Garrix vandaag op alle punten in het gelijk. Door deze uitspraak worden alle contracten tussen de dj, MAS en Spinnin’ Records vernietigd. Ook krijgt Garrix alle rechten van zijn nummers terug.

In een reactie laat de dj weten tevreden te zijn met de uitspraak: “Ik ben blij met deze uitkomst, niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere DJ’s/producers, omdat deze zaak niet alleen om mij ging maar om al mijn collega artiesten”.

Schadevergoeding

De Nederlandse top-dj eiste een schadevergoeding van 3,7 miljoen euro van Spinnin’ Records. Van MAS eiste hij 650.000 euro. Over eventuele schadevergoedingen heeft de rechter nog geen uitspraken gedaan.

Bron: De Rechtspraak, persbericht The Media Nanny

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Martin Garrix Nieuws · Nieuws