The Lumineers scoort eerste nummer 1 album

Geschreven door op 18 april 2016 om 10:14

The Lumineers kunnen hun eerste nummer 1 album in hun zak steken! De band staat met hun album Cleopatra op de eerste plek in de Billboard 200 Chart.

Nummer 1 voor The Lumineers

The Lumineers scoort haar eerste nummer 1 album! Het album Cleopatra van de band staat op de eerste plek in de Billboard 200 Chart. Dit is het tweede album van de band. Het eerste album behaalde de tweede plek in de hitlijsten, mede dankzij de hit Ho Hey. De leadsingle van dit album, Ophelia, stond zes weken op nummer 1 in de Adult Alternative Songs Chart en piekte op nummer 78 in de Hot 100.

Ho Hey

De band werd opgericht in Denver, Colorado door gitarist en zanger Wesley Schultz, drummer en mandolinespeler Jeremiah Fraites en celliste en mandolinespeelster en pianiste Neyla Pekarek. De band scoorde met hits als Ho Hey en Stubborn Love. Meerdere nummers van de groep zijn gebruikt in de tv-serie Reign en ze componeerden de muziek voor de song The Hanging Tree van de film The Hunger Games: Mockingjay. Met hun debuutalbum scoorde de band goud en hun nieuwste album Cleopatra kwam begin april van dit jaar uit. Begin maart kondigde de band aan naar Nederland te komen. Op 7 november staat de groep in de Heineken Music Hall. Ook staat de folkrockband op 29 april in de Melkweg.

 

Bron: Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.