DragonForce in februari 2020 voor exclusief concert naar 013

Geschreven door op 2 juli 2019 om 14:52
Marc Hudson (DragonForce) - Foto Sven-Sebasyian Sajak (WikiMedia)

DragonForce geeft in 2020 een show in Tilburg! In februari staat de speedmetalband op het podium van poppodium 013 voor een exclusief Nederlands optreden.

DragonForce in 013

Op woensdagavond 5 februari 2020 komt de Britse band DragonForce naar Nederland voor een concert in 013 te Tilburg. Dit exclusieve optreden maakt deel uit van een nieuwe tour waarmee de formatie onder meer het Verenigd Koninkrijk en Europa aandoet. Tijdens de show wisselt de speedmetalband klassiekers als ‘Through The Fire And Flames’ en ‘Fury Of The Storm’ af met tracks van het aankomende, achtste album. Deze plaat verschijnt later in 2019.

Concertkaarten

De ticketverkoop gaat van start op vrijdag 5 juli 2019 om 11:00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

Kracht en snelheid

DragonForce begon in 1999 als een melodische speedmetalband, maar de stijl van de groep ontwikkelde zich al snel naar een mix van verschillende metalstijlen. De sound van de Britten wordt gekenmerkt door krachtig en snel gitaarspel en wordt daarom door vele omschreven als extreme powermetal. Het bekendste nummer van de band is ‘Through The Fire And Flames’, dat opvallend snelle en ingewikkelde gitaarsolo’s van gitaristen Herman Li en Sam Totman bevat. De track is ook gebruikt voor de game ‘Guitar Hero’, één van de populairste rhtythm games, vanwege de hoge moeilijkheidsgraad. In totaal hebben de heren zeven albums op hun naam staan, waarvan ‘Reaching into Infinity’ uit 2017 de meest recente is. De opvolger van deze plaat wordt nog in 2019 verwacht.

‘Through The Fire And Flames’ is hieronder te beluisteren:

YouTube player

 

Bronnen: 013, Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.