Noel Gallagher sluit reünie Oasis uit

Geschreven door op 13 september 2012 om 16:58
Liam Gallagher - Fotograaf: Stefan Brending - Wikimedia Commons Publiek Domein

Voormalig Oasis zanger Noel Gallagher heeft in een interview  op zijn subtielst uitgesloten dat Oasis nog ooit bij elkaar zal komen. Ook praat hij in het interview over zijn vriendschap met Mario Balotelli, de excentrieke sterspeler van Manchester City.

height="10"“Al zouden alle verhongerende kinderen er overal ter wereld vanaf hangen, dan zou ik het nog niet doen” aldus Noel Gallagher over een mogelijke reünie van Oasis. In 2009 viel de band van Liam en Noel Gallagher uit elkaar nadat ze met name in de jaren ’90 een van de grootste bands ter wereld waren met hits als ‘Wonderwall’, ‘Don’t Look Back in Anger’ en ‘Morning Glory’.

Hij vervolgt in het interview: “Ik weet dat veel bands het wel doen tegenwoordig, maar het is niet wat ik doe. Ik ken bands die een weer bij elkaar komen en dan ‘Groter zijn dan ooit tevoren’ en ‘Succesvoller dan ooit tevoren’, maar Oasis was al een van de grootste bands ter wereld. Op elk willekeurig moment waren we een van de grootste 5 bands ter wereld. We waren de grootste band uit Engeland van de afgelopen 35 jaar! Waarom zouden we het doen? Voor de fans? Niemand uit onze band gaf ooit iets om de fans. Het is over.” 

In het interview praat hij ook over zijn vriendschap met Mario Balotelli, de Manchester City aanvaller die regelmatig op opmerkelijke manieren het nieuws haalt. ‘Ik heb hem een keer geïnterviewd. Ik was eerst naar zijn training geweest en hij was de beste van het veld. Het verhaal ging toen dat hij de nacht daarvoor tot 5 uur ’s nachts naar een stripclub was geweest, meteen daarna was gaan trainen en toen geïnterviewd werd door mij. Hij is hardstikke gek, maar wel een geweldige vent.”

Sinds de band uit elkaar ging, zijn de broers allebei een eigen band gestart. Liam Gallagher scoorde met zijn band Beady Eye al een hit met ‘The Roller’. Broer Noel bracht vorig jaar met zijn band Noel Gallagher’s High Flying Birds een gelijknamig album uit, dat internationaal goed werd ontvangen.  Onder andere ‘Everybody’s On The Run’ en ‘AKA… What A life!’ werden bekend onder het grote publiek.

Noel Gallagher’s High Flying Birds – AKA… What A Life!

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Noel Gallagher Nieuws · Oasis Nieuws