YUNGBLUD zet de Melkweg op zijn kop met energieke show

Geschreven door op 31 januari 2018 om 13:32
YUNGBLUD - Bron: persfoto Paradiso (Jurry Oortwijn) - Fotocredits: Persfoto Paradiso (zie mail)

Dominic Harrison, beter bekend als YUNGBLUD, is nog maar 19 jaar maar laat de harten van menig muziekliefhebber sneller kloppen. Hij trad in maar liefst 5 Nederlandse steden op, waaronder de hoofdstad Amsterdam. Artiesten Nieuws was hierbij en doet verslag!

YUNGBLUD in de Melkweg, Amsterdam

In januari speelde de zanger nog op het Nederlandse festival Eurosonic Noorderslag. Radio-dj Frank van der Lende werd stapelverliefd op de energieke artiest en ook op social media stroomden de positieve recensies binnen. Op 28 januari werd dat optreden dunnetjes overgedaan in de kleine zaal van de Melkweg Amsterdam.

De opkomende zanger trok voornamelijk tienermeisjes als publiek maar ook fans van oudere leeftijd waren aanwezig bij deze show. Zodra de eerste noten uit de boxen barstten begint het gehele publiek te springen: Stilstaan doet het niet meer. Dominic staat nog maar net op het podium wanneer er in het midden van de zaal zelfs een enorme moshpit ontstaat.

Niet lullen, maar spelen

Niet lullen, maar spelen. Dat is duidelijk de instelling van de jonge artiest. Maar met slechts vijf nummers in je catalogus, kun je je afvragen of dat wel zo slim is. Gelukkig zong hij ook nog een aantal nieuwe songs, die hopelijk snel worden uitgebracht.

De 19-jarige Brit weet het publiek goed in te pakken maar met al zijn aanstekelijke tracks, waaronder ‘I love you, will you marry me’ en ‘Tin Pan Boy’, kan dat ook niet anders.

Interactie

Niet alleen de uitvoering van zijn pakkende nummers, maar ook zijn energie en interactie houden het publiek zeer tevreden. Naast de ‘standaard’ praatjes gooit YUNGBLUD een shirtje de zaal in en spuit hij met sprayverf ‘AMSTERDAM’ op zijn spandoek, waar alle steden op staan waar hij eerder optrad.

Na 50 minuten is het einde van de show nabij. De ras-performer krijgt geen genoeg van het publiek en maakt na het concert een praatje en foto’s met zijn fans achter zijn merchkraampje.

YUNGBLUD gaat het ver schoppen

YUNGBLUD is een echte artiest, en wordt naar verwachting alleen maar populairder. Zijn energieke shows en kenmerkende tracks beloven in ieder geval veel goeds. Let op deze woorden: YUNGBLUD gaat het nog heel ver schoppen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.