Graspop 2017: headbangen, moshpits en zweten in de tropische zon

Geschreven door op 21 juni 2017 om 17:21
Graspop 2017 - Foto Dorien Goetschalckx - Perskit Graspop

Het zit er weer op! Een weekend lang headbangen, moshpits, crowdsurfen en zweten in de Belgische hitte op Graspop 2017. Het metalfestival kan terug kijken op een geweldige editie.

Graspop Metal Meeting 2017

Op 16, 17 en 18 juni trokken rock- en metalfans van over de hele wereld massaal naar het Belgische Dessel voor Graspop Metal Meeting. Het metalfestival kende een line-up om van te watertanden en had voor ieder wat wils.

Wat een namen!

Fans van rock, hardrock, metal en alle subgenres er tussenin konden drie dagen lang hun hart ophalen op de Desselse festivalweide. Alleen de headliners zijn de trip naar het Belgische plaatsje al waard! Rammstein, Deep Purple en Scorpions… Wat een namen!

Rammstein op Graspop 2017 - Foto: Ruby de Doncker

Rammstein op Graspop 2017 – Foto: Ruby de Doncker

Ook buiten de headliners om hadden de bezoekers niets te klagen over de aanwezige topacts. Airbourne, In Flames, Alter Bridge, Hatebreed, Dee Snider (van Twisted Sister), Max & Iggor Cavalera, Evanescence; we kunnen nog wel even doorgaan. De aanwezige rockers en metalheads konden een weekend lang genieten van een fantastisch affiche.

155.000 bezoekers uit 79 landen

Zo’n geweldige line-up trekt natuurlijk publiek uit alle hoeken van de wereld. Met maar liefst 155.000 bezoekers evenaarde het metalfestival het recordaantal van het jaar ervoor. Metalheads uit Nederland, Ierland, Denemarken en zelfs Brazilië; van heinde en verre trokken rockers richting Dessel. Maar liefst 79 landen waren vertegenwoordigd! Vooral op de eerste dag, met headliner Rammstein, was het een drukte van jewelste op de weide.

Het publiek vormt een gemoedelijk geheel op het festivalterrein. Je verwacht het misschien niet bij het zien van alle tattoo’s, mosh- en circlepits en de zwarte outfits, maar een vriendelijker en toleranter festivalpubliek ga je hoogstwaarschijnlijk niet vinden! Het festival verloopt dan ook, zoals elk jaar, zonder noemenswaardige incidenten. Zowel op de camping als op het festivalterrein is de sfeer het gehele weekend fantastisch!

Tropische hitte

Waar het de eerste twee dagen heerlijk vertoeven is in de Desselse zon, staat de zondag van het driedaagse evenement volledig in het teken van de tropische hitte. Vooral de camping, die bij tijd en wijle meer op een zandbak lijkt dan een grasveld, verandert in een soort woestijn. Op het festivalterrein zoeken bezoekers verkoeling bij een van de vele ijskraampjes, de kranen bij de toiletten en de weinige schaduwplekken.

Graspop 2017 - Foto Nathalie Moors

Graspop bezoekers zoeken de schaduw op – Foto: Nathalie Moors

Toch mag de hitte de vreugde niet drukken. Ondanks temperaturen van boven de 30 graden, feesten de bezoekers er op los. Vooral de shows van Alestorm, Airbourne en Steel Panther zorgen voor een explosie van energie bij het daarvoor enigszins uitgebluste publiek. Polonaises, de gebruikelijke moshpits en zelfs een crowdsurfer in een rubberbootje: het komt allemaal voorbij op de zondag van Graspop. Daarmee bereikt het festival op de laatste dag een feestelijke climax.

Graspop 2017 - Foto Jens de Haes

Crowdsurfen in een rubberbootje! – Foto: Jens de Haes

Graspop 2017 een enorm succes

De organisatie van het metalfestijn kan terugkijken op een geslaagd weekend en verdient dan ook alle complimenten. De line-up, de sfeer, de organisatie, het weer; alles klopte tijdens de 22e editie van Graspop Metal Meeting. Wij genieten nog even na en kunnen niet wachten op de volgende editie, die op 22, 23 en 24 juni plaatsvindt!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.