Studiopartner Prince komt vrijdag met nieuw album van de overleden ster

Geschreven door op 19 april 2017 om 12:01
4U: A Symphonic Celebration Of Prince, Prince - Fotocredits: Penner - Wikimedia Commons (CC-BY-SA-3.0)

Een nieuw album van Prince met onuitgebrachte nummers! Nog heel eventjes wachten en dan is het zover! Vrijdag op de eerste sterfdag van Prince komt er een nieuw album van de overleden zanger.

Nieuw album Prince

Het album dat vrijdag uitkomt heet Deliverance en bevat onuitgebracht materiaal van de popster. Op de plaat staat een gelijknamig nummer, een vierdelige medley een een remix van een van de medley delen. Het titelnummer is woensdagnacht al beschikbaar via iTunes en Apple Music.

Hoe kwam het album tot stand?

De muziek werd samengesteld door de vaste studiopartner van de ster Ian Boxill. “Ik geloof dat Deliverance actueel is met alles wat er nu in de wereld gebeurt en zijn eerste sterfdag. Ik hoop dat als mensen Prince dit nummer horen zingen, het ze troost zal bieden.”

Alle rechten van het werk liggen nu bij Boxill, zegt hij zelf. Hij heeft het album uitgebracht zonder platenmaatschappij, omdat dat een wens van Prince was.

“Prince vertelde me ooit dat hij er ’s avonds in bed over lag te denken hoe hij de grote labels kon omzeilen en zijn muziek direct bij het publiek kon neerleggen. Toen we besloten hoe we dit belangrijke werk zouden uitbrengen, hebben we besloten dat onafhankelijk te doen, want dat is hoe Prince het had gewild.”

Muzikale nalatenschap

Jay-Z streamingservice Tidal beweerde eerder een mondelinge overeenkomst te hebben gesloten met de zanger. De nabestaande van de ster zeggen echter dat dit niet klopt. Zij sloten een deal met Universal, maar het bedrijf wil dit niet meer, omdat het nog steeds niet duidelijk is wie de eigenaar is van de rechten.

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Albumreleases · Artiesten · Nieuws · Prince Nieuws