Wende Snijders gaat breder dan klassiek met Sinfonietta

Geschreven door op 1 september 2015 om 21:01

In januari 2016 gaat zangeres Wende Snijders op tournee. Als artiest buiten de klassieke wereld belooft ze met Amsterdam Sinfonietta 10 unieke concerten te gaan opvoeren.

Breder dan Klassiek

Het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta gaat in het kader van de jaarlijkse reeks ‘Breder dan klassiek’ op tournee met Wende Snijders. Wende is een zangeres buiten de klassieke wereld en daarom is dit een grote uitdaging voor haar. Dit jaar heeft de concertreeks het thema ‘liefde’ gekregen. Een gevaarlijk onderwerp volgens Wende. “Ik weet het, de sentimentaliteit loert om de hoek. Maar ik ben juist geïnteresseerd in de betekenis van de liefde in de tijd waarin we nu leven.”

Eerder traden De Dijk, Patrick Watson en Ludovico Einaudi met Sinfonietta op in het kader van ‘Breder dan klassiek’. Luister hieronder naar een opname van De Dijk samen met Sinfonietta.

 

Wende Snijders en het strijkorkest

Wende Snijders en Sinfonietta werkten in 2010 ook al samen. “De concerten uit 2010 zijn absoluut niet te vergelijken met de nieuwe concerten. Onze vorige show was heel uitbundig, met drums, gitaar en choreografie bovenop het strijkorkest. Nu willen we graag de intimiteit opzoeken”, legt ze uit. “Ik zal ditmaal ook meer piano en gitaar spelen.”

De zangeres zal niet alleen haar eigen nummers zingen maar ook covers van o.a. Purcell, Stromae en David Bowie. “Ik zing onder meer muziek waarvan de boodschap erg romantisch is. De uitdaging is dus: hoe krijgen we dit vertaald naar deze tijd?”

Luister hieronder naar de krachtige stem van Wende Snijders.

 

Kaarten kopen

‘Breder dan klassiek’ bevat een korte reeks van 10 concerten. In januari 2016 zullen zij starten in Enschede. Vervolgens zullen zij ook in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Eindhoven, Leiden, Rotterdam en Zwolle spelen. Kijk op de website van Sinfonietta of op deze site of jouw favoriete datum ertussen staat.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.