Kyteman haalt geld op voor nieuwe clip met crowdfunding

Geschreven door op 6 december 2012 om 16:33
Colin Benders & Metropole Orkest, Kyteman - Fotocredits Carsten Stiller (CC Flickr) (CC BY 2.0)

Om geld in te zamelen voor een videoclip van ‘The Mushroom Cloud’ besloot Kyteman zijn fans te vragen hem te steunen. Dat bleek succesvol, want binnen 5 dagen haalde hij al meer dan 7.000 euro op. 

Het nummer ‘The Mushroom Cloud’ is al ruim een half jaar uit, maar er is nog steeds videoclip van de plaat. Colin Benders, zoals Kyteman in het normale leven heet, besloot daarom om een crowdfunding actie te starten en daarmee geld in te zamelen voor een videoclip van het nummer.

Kyteman - Fotocredits Carsten Stiller (CC Flickr)

Kyteman – Fotocredits Carsten Stiller (CC Flickr)

Kyteman startte vorige week met de actie en had een streefbedrag van 5.500 euro ingesteld,  maar 5 dagen later zit hij al op ruim 7000 euro! Dat kwam mede omdat een fan meer dan 5000 euro steunde aan het project. De fan zei Kyteman een muzikaal genie te vinden: “Die moeten we koesteren en laten groeien.”

Crowdfunding is een principe waarbij mensen een klein bedrag kunnen geven aan een project, waarvoor ze in ruil een bedankje krijgen in de vorm van een cadeau. De fan die meer dan 5000 euro gaf voor de clip krijgt onder meer DVD’s, T-shirts en tickets van Kyteman. Daarnaast krijgt hij alles wat Kyteman ooit heeft uitgegeven en zal gaan uitgeven.

De makers van de clip meldden overigens dat donaties nog steeds erg welkom zijn. Je kunt de actie HIER bekijken en/of steunen.

The Kyteman Orchestra – The Mushroom Cloud (Live):

YouTube player

Overzicht van Kyteman nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Kyteman Nieuws · Nieuws