Chinese versie Bohemian Rhapsody bevat geen homoseksualiteit

Geschreven door op 28 maart 2019 om 14:42
Bohemian Rhapsody - Queen - Bohemian Rhapsody - by Electra Records (eBay itemphoto frontphoto back) [Public domain], via Wikimedia Commons

Bohemian Rhapsody is nu te zien in de Chinese bioscopen, echter zijn meerdere scenes uit de film gecensureerd door de overheid. 

Bohemian Rhapsody in China

In China is Bohemian Rhapsody inmiddels te zien in de bioscopen. Alleen is de speelfilm in dit land toch een tikkeltje anders. De scenes waarin wordt gesproken over homoseksualiteit zijn geschrapt uit de filmbiografie. De ondertiteling en het geluid verdwijnen wanneer Freddie Mercury aan zijn bandleden vertelt dat hij aids heeft. Ook is het fragment waarin de legendarische Queen-zanger en zijn bandleden zich voor de opnames van de clip voor ‘I Want To Break Free’ verkleden als vrouw niet te zien.

The New York Times

In een interview met The New York Times wordt duidelijk hoe verschillende bioscoopbezoekers de film hebben ervaren. Zo laat de 26-jarige Sun Jing weten dat er een aantal stukjes erg onduidelijk bleven en dit beviel haar niet: “Since I’m watching a biopic, I want to see an authentic person. Contents of his life should not be so inexplicably removed.” Andere bezoekers vertelden dat deze versie van de speelfilm een belediging is voor Mercury en Queen.

Bohemian Rhapsody

De film vertelt het muzikale levensverhaal van de legendarische Freddie Mercury, frontman van Queen. De rol van Mercury wordt vertolkt door Rami Malek. De acteur mocht voor zijn werk al meerdere prijzen in ontvangst nemen, waaronder een Oscar.

YouTube player

 

Bronnen: The New York Times, RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Freddie Mercury Nieuws · Nieuws · Queen Nieuws