Het is vandaag precies een jaar geleden dat David Bowie overleed

Geschreven door op 10 januari 2017 om 14:12
A Tribute To 2016, David Bowie - Flickr (Publiek Domein)

Precies een jaar geleden overleed de legendarische David Bowie aan de gevolgen van kanker. Hij was een van de belangrijkste vernieuwers van de popmuziek.

David Bowie

David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie, was is een van de belangrijkste vernieuwers van de popmuziek. Als liedjesschrijver, zanger, filmacteur, toneelacteur en kunstenaar geldt Bowie als één van de meest invloedrijke popmusici ooit. Daarnaast was hij bekend om zijn verschillende imago’s, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Bowies klassiekers zijn o.a. ‘Space Oddity’, ‘Fame’ en ‘Heroes’.

David Bowie overleden

David Bowie is op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. Op 10 januari 2016 overleed Bowie in New York, twee dagen na zijn negenenzestigste verjaardag en na het uitkomen van zijn album Blackstar. Zijn dood was voor de media, fans, collega’s en zelfs zijn meeste vrienden onverwacht.

Videoclip en EP ter ere van zijn verjaardag

Ter ere van wat de zeventigste verjaardag van David Bowie zou zijn, is een EP en een videoclip van het nummer No Plan uitgebracht.

YouTube player

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.