Prophets of Rage woedend om ‘censuur’ van nieuwe videoclip

Geschreven door op 22 september 2017 om 12:34
Prophets of Rage - Foto: Rodrigo Díaz (Flickr) (CC BY-ND 2.0)

Prophets of Rage heeft woedend gereageerd op de leeftijdsbeperking die hun nieuwe video ‘Hail to the Chief’ heeft gekregen op YouTube. De supergroep spreekt van censuur.

Prophets of Rage woest om ‘censuur’

Prophets of Rage dropte onlangs een controversiële nieuwe video voor haar track ‘Hail to the Chief’. In de video toont de band onder meer gephotoshopte beelden van de Amerikaanse president Trump. De clip ontving al snel een leeftijdsbeperking van videoplatform YouTube. Dit is niet in goede aarde gevallen bij de supergroep.

“Ernstige schending recht op vrije meningsuiting”

In een op Facebook gepubliceerd statement zegt de band: “We vinden censuur, in welke vorm dan ook, een ernstige schending van ons recht op vrije meningsuiting. We zijn geschokt dat YouTube onze video een leeftijdsbeperking heeft gegeven, iets wat verder geen enkel platform heeft gedaan.”

De supergroep vervolgt: “Men kan Saddam Husseins executie bekijken zonder leeftijdsbeperking, of een auto die onschuldige bijstanders vermoord, maar niet een politiek getinte video?? We betwisten de beslissing van YouTube en eisen onmiddellijke vrije toegang tot de video.”

Prophets of Rage in Nederland

Op donderdag 16 november staat de rapmetalband, die bestaat uit (oud-)leden van Rage Against the Machine, Public Enemeny en Cypress Hill, in Nederland. Die dag betreedt de supergroep het podium van 013 in Tilburg. De show van de rockers is ter promotie van haar onlangs uitgebrachte gelijknamige debuutalbum. In juni stond de band nog op Pinkpop.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.