Live report; Future in AFAS Live met ‘The Future HNDRXX Tour’

Geschreven door op 18 oktober 2017 om 15:16
WOO HAH! 2021, Future - Fotocredits: TheComeUpShow (Wikimedia Commons)

Op maandag 16 oktober 2017 stond Future, samen met voorprogramma’s Stefflon Don en Rich The Kid, in AFAS Live. Artiestennieuws was erbij en doet verslag.

Future in AFAS Live, Amsterdam

De Amerikaanse rapper maakt in juni bekend zijn ‘The Future HNDRXX Tour’ naar Nederland te brengen. Op 16 oktober 2017 is het eindelijk zover en staat Future op het podium bij de Amsterdamse AFAS Live.

Future vergelijkt zichzelf vaak met Jimi Hendrix en vernoemde zijn laatste album ‘HNDRXX’, opvolger van zijn zelfgetitelde album,  zelfs naar de Amerikaanse psychedelic rocklegende. De trap-rapper bracht tijdens zijn optreden in AFAS Live onder andere tracks van deze nieuwe plaat ten gehore.

Voorprogramma; Stefflon Don

Stefflon betreedt als eerste het podium om het publiek op te warmen. De veelzijdige artieste werd geboren in Engeland en heeft Jamaicaanse roots. In haar jeugd woonde de 25-jarige zo’n tien jaar in Rotterdam. Hierdoor spreekt Stefflon vloeiend Nederlands met een Engels accent.

Als verassing neemt de Caribische hip-hop artiest, Nederlands eigen rapper, Cho mee op het podium. De twee brachten in 2016 samen het nummer ‘Popalik‘ uit.

De rapper-songwriter brengt ook twee achtergronddanseressen mee. tezamen voerden zij de choreografie perfect uit. Aan alles is te zien dat Stefflon Don een echte performer is. Rappen, dansen en zingen tegelijkertijd is geen probleem voor de ras artiest.

Stefanie, zoals de rapper echt heet, werkte eerder samen met enorme artiesten als Drake, Demi Lovato en Jeremih. In augustus bracht zij samen met nóg een muzikale grootheid, French Montana, het nummer ‘Hurtin’ Me’ uit. De track staat inmiddels op nummer 2 op de Britse R&B charts. ‘Hurtin’ Me’ is daarmee de perfecte afsluiter van de set.

YouTube player

The Future HNDRXX tour

Na indrukwekkende performances van Stefflon Don en Rich The Kid is het, na een korte pauze, tijd voor de main act!

Zodra de man van het moment het podium betreedt, schijnen er felle lampen in het publiek en start de rapper zijn set. De rapper uit Atlanta wordt vergezeld door achtergronddansers die simpele danspasjes uitvoeren.

De rapper lijkt soms zijn publiek kwijt te raken maar wanneer hij zijn hits als ‘Jumpman’ ‘Same Damn Time’ en ‘Woke Up In A New Bugatti’ ten gehore brengt zijn de concertbezoekers weer helemaal terug in de concertsfeer. Tijdens deze nummers ontstaan er spontaan moshpits en gaan  concertgangers compleet uit hun dak. Hoewel Future de tracks energiek en vol overgave brengt, lijken de nummers op een gegeven moment monotoon en zijn alleen de grootste hits boeiend.

” Hier mag het (wiet roken) ook niet maar in Engeland zijn ze veel strenger.”

Opvallend feit is dat er erg veel buitenlanders bij het concert aanwezig zijn. Hoewel Future een week later in Engeland speelt, zijn er veel Britten aanwezig bij het concert in Amsterdam. Daar is, naar verluidt, een goede reden voor; Wiet!

“Hij komt volgende week naar Engeland maar hier is het gewoon leuker. Hier kan ik roken.” Vertelt een van zijn trouwe fans met een grijns terwijl hij zijn aangestoken jointje omhoog houdt. Het is eigenlijk natuurlijk helemaal niet toegestaan om te roken in de concertzaal maar toch hangt er in de zaal een enorme rook walm.

“Hier mag het ook niet maar het is anders hier. In Engeland zijn ze veel strenger.”

Mask Off

Toen het nummer ‘Mask Off’ eerder dit jaar uitkwam creëerde het een immense hype. Door het kenmerkende fluit rifje en simpele tekst blies het nummer op en het internet werd gek. Niet lang erna ontstonden de ‘Mask Off Challenge’ en ’the Mask Off dance’.

“Percocets, molly percocets. Chase a check, never chase a bitch” Aldus het refrein van de track.

Je kan je dus voorstellen dat het publiek compleet los gaat wanneer Nayvadius, zoals de rapper echt heet, de hitsingle ‘Mask Off’ performed. De 33-jarige brengt het nummer vol enthousiasme en energie waardoor het publiek de tekst woord voor woord mee rapt. Future sluit met deze monsterhit zijn show op spectaculaire wijze af.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.