5 vette acts uit Luxemburg om komst Luxembourg Sounds Like te vieren!

Geschreven door op 22 september 2017 om 12:17

Het evenement Luxembourg Sounds Like komt eindelijk naar Nederland! Om dit te vieren heeft de redactie een aantal toffe acts uit Luxemburg op een rijtje gezet!

Vijf vette acts uit Luxemburg

Na edities in New York en Tokyo is het eindelijk tijd om Nederland te laten zien hoe tof Luxemburgse muziek is! Op zaterdag 30 september staan drie indie- en elektronische acts uit Luxemburg in de Amsterdamse Melkweg. Hier brengen zij de sound waar Luxemburg zo bekend om staat ten gehore. Het evenement is toegankelijk voor iedereen. Aanmelding verloopt via de RSVP-link op de website.

Om te vieren dat het evenement eindelijk naar Nederland komt, heeft de redactie de populairste Luxemburgse muziek die wij erg tof vinden op een rijtje gezet!

5. Seed to Tree

Seed to Tree is een in 2009 opgerichte indiepopband uit Luxemburg. De bandnaam verwijst naar het nummer ‘Seed to a Tree’ van de Amerikaanse rockband BLind MeLoN. De mannen brachten in 2015 hun debuutalbum Wandering’ uit, maar braken met het nummer ‘Until It Gets Better’ echt door in Luxemburg.

Grappig feit: De vijf bandleden komen allemaal uit Luxemburg maar krijgen vaak te horen dat zij Iers klinken.


4. Monophona

Dit Luxemburgse trio bestaat uit DJ Chook, singer-songwriter Claduiene en drummer Jorsch. Het grote verschil tussen DJ Chook’s en zanger Claduiene’s stijl zorgt voor een unieke eigen sound in het genre trip-hop.

De band opende eerder shows voor de Britse zanger Fink, die hen beschreef als “één van de beste bands die hij op tour ontmoet heeft”. De mannen dropten hun debuutalbum, The Spy’, in november 2012 en drie jaar later volgde het tweede album Blackonblack’.


3. Napoleon Gold

De jonge producer Antoine Honorez begon in zijn eentje Napoleon Gold en boekte daarmee veel succes. Zo mocht hij openen voor acts als Sohn, Glass Animals en London Grammar.

Toch vond hij dat zijn muziek wat eentonig werd en wilde hij de sound van Napoleon Gold veranderen. Zo kwam het tweede lid van Napoleon Gold, Jerome Klein, in de mix. Jerome’s betrekking tot de band zorgde voor een hele nieuwe organische sound.

Benieuwd naar deze mix tussen elektronische klanken, gitaar en piano? Beluister hieronder ‘A New Color‘:


2. Say Yes Dog

Say Yes Dog bracht in 2013 hun EP ‘A Friend’ uit. Zij bleven niet onopgemerkt: Noisey beschreef de groep als ‘the next best thing’. Benieuwd naar de elektronische pop en funky baslijnen van de band?

Beluister hieronder de track ‘A Friend’:


1. When Airy Met Fairy

Thorunn Egilsdottir, Mike Koster en Thomas Copier vormen met zijn drieën When Airy Met Fairy. Dit Luxemburgse trio wordt bijgestaan door filmmaker Raphael Kindig en art director, en zus van Thorunn, Runa Egilsdottir. Zij zorgen samen voor de visuele identiteit van de band met onder andere foto’s en video’s.

Dit alles maakt When Airy Met Fairy niet alleen een muzikale diamant, maar ook nog eens heel amuserend om naar te kijken.

 Bron: BAAS Amsterdam

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Alex Vargas terug naar Nederland voor shows in Melkweg en 013 Alex Vargas komt naar Nederland! De Deense singer-songwriter en producer reist in mei naar Nederland voor shows in het Tilburgse poppodium 013 en de M...
James Bay brengt nieuw album in juni naar de Melkweg James Bay komt terug naar Nederland! De populaire Britse singer-songwriter reist in juni naar Amsterdam voor een show in poppodium de Melkweg.Ja...
Rockband L7 in juni terug voor show in Melkweg Amsterdam L7 keert terug naar de Melkweg! De Amerikaanse rockband reist aankomende zomer naar Amsterdam voor een show in de OZ van poppodium de Melkweg.L7...
Rapmetalband Powerflo aankomende zomer naar Melkweg Powerflo komt naar Nederland! De Amerikaanse rapmetalband reist aankomende zomer naar Amsterdam voor een show in de OZ van de Melkweg.Powerflo n...
Hardrockband Clutch aankomend najaar terug naar de Melkweg Clutch komt naar Nederland! De Amerikaanse hardrockband reist aankomend najaar naar Amsterdam, waar het in november een show in de Melkweg speelt....
Boyband Why Don’t We aankomende zomer naar Melkweg De Amerikaanse boyband Why Don't We komt naar Nederland! De popgroep reist aankomende zomer naar Amsterdam voor een show in poppodium de Melkweg....
Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu