Nicki Minaj alwéér uitgeroepen tot beste vrouwelijke hiphopartiest

Geschreven door op 29 juni 2015 om 12:09
Nicki Minaj - Foto: Eva Rinaldi - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Black Entertainment Television (BET) Awards heeft voor de zesde keer achtereenvolgens de prijs voor beste vrouwelijke hiphopartiest aan Nicki Minaj uitgereikt.

“Het is een doorlopende grap”

Azealia Banks, ook genomineerd voor beste vrouwelijke hiphopartiest, liet eerder nog weten de BET Awards te haten. “Ze zijn zo nep”, klaagde ze in mei. “Nicki wint ieder jaar. Het is niet eens een echte prijs meer, maar een doorlopende grap”, schrijft Banks. “Ze kunnen beter Nicki vijf keer nomineren met een verschillende pruik op en dan de beste foto kiezen.”

De grote winnares van de avond

Beyoncé werd de grote winnares zondagavond. De zangeres kreeg drie prijzen: beste vrouwelijke R&B-artiest, videoclip van het jaar en videoregisseur van het jaar. Die laatste prijs deelt Beyoncé met Ed Burke en Todd Tourso, met wie ze samenwerkte aan meerdere van haar videoclips.

YouTube player

Blanke Sam Smith won ook

Sam Smith heeft de BET Award voor beste nieuwe artiest gewonnen. “Sam Smith is er vanavond niet omdat hij blank is”, zei Anthony Anderson terwijl hij grappend zijn plaats in nam met een donkerblonde pruik. “Hij dacht niet dat hij kon winnen bij de BET Awards. Maar we hebben hem laten zien dat wij ook van hem houden.” Het is niet duidelijk wat echt de reden voor Sam Smiths afwezigheid was.

Waarom Black Entertainment?

De prijzenshow wordt sinds 2001 georganiseerd door Black Entertainment Television om Afro-Amerikanen en andere minderheden in muziek, film, televisie en sport te eren.

Publieksprijs voor Nicki Minaj

De zangeres won ook een publieksprijs voor haar nummer Only. Op dat nummer zijn ook Chris Brown, Drake en Lil Wayne te horen.

YouTube player

Mama Minaj mocht mee het podium op

Nicki Minaj had een bijzondere date: haar moeder Carol. Toen de rapper haar prijs in ontvangst mocht nemen mocht haar moeder ook mee het podium op. “Ik wilde gewoon heel graag mijn moeder meenemen, omdat ik altijd over haar praat en dit is de eerste keer dat de wereld haar te zien krijgt”, zei Nicki. “Mama, ik wil je met heel mijn hart bedanken voor alles dat je voor me hebt gedaan, ik hou heel veel van je.”

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nicki Minaj Nieuws · Nieuws