Oscars 2016: alle hoogtepunten

Geschreven door op 29 februari 2016 om 10:32
Logo: The Oscars

Het hield onze filmwereld al een tijdje bezig: de Oscars 2016. Spanning en sensatie, want wie o wie zijn dit keer naar huis gegaan met de gouden beeldjes?

Eindelijk Leonardo DiCaprio

Maar liefst vijf keer greep de acteur mis. Toch kon de jury er dit keer niet omheen, hij werd beloond voor zijn acteer skills in de film The Revenant. Dit maakt hem de gedoodverfde winnaar. Hij won namelijk ook al een Golden Globe, een grote graadmeter voor de Oscarwinst. Tijdens zijn speech nam DiCaprio gebruik van het moment door een inspirerend verhaal te vertellen over natuur en milieuvervuiling. Hij kreeg een staande ovatie en sloot af met de woorden: “laten we deze planeet niet vanzelfsprekend vinden. Ik vind vanavond ook niet vanzelfsprekend.”

Beste actrice

Vol trots keek de 9-jarige Room-acteur Jacob Tremblay toe hoe Brie Larson deze prijs in ontvangst nam voor haar rol in Room. Heb jij haar kunstige acteerwerk hierin al gezien? Zelfs de trailer is al adembenemend.

The Revenant prijzen

The Revenant werd in maar liefst twaalf categorieën genomineerd. Uiteindelijk ging de film met maar drie gouden beeldjes naar huis: voor best cinematography, best directing en beste acteur Leonardo DiCaprio. De grootste winnaar was de film Mad Max. De film won in maar liefst zes categorieën een prijs: best costume design, best film editing, best makeup and hairstyling, best production design, best sound editing en best sound mixing. Hoofdrolspelers Tom Hardy, Charlize Theron en Nicholas Hoult waren uiteraard ook van de partij op de langverwachte prijzen avond.

Beste Film

Hoewel Mad Max dus de meeste prijzen in de wacht sleepte, ging de prijs voor beste film naar Spotlight. De film gaat over het misbruik in de katholieke kerk. Een film dus die je MOET hebben gezien.

 

Hilarische opening Oscars

Chris Rock kreeg de eer om het evenement dit jaar te openen. Eerder vertelde hij al tegen Entertainment Tonight dat hij zijn eerste versie had weggegooid en was begonnen aan een nieuwe tekst vanwege alle commotie. Hij besloot uiteindelijk namelijk in te spelen op de laatste ontwikkelingen en discussie over de diversiteit bij de Oscars.

 

Best actor and actress in supporting role

Mark Rylance won deze prijs voor zijn rol in Bridge of Spies. Alicia Vikander won het beeldje voor haar rol in The Danish Girl. Beide films hebben geen andere prijzen gewonnen, maar zijn wel zeker de moeite waard om te kijken.

Emotionele optreden van Lady Gaga

Tranen in het publiek tijdens het optreden van Lady Gaga ‘Till it happens to you’. Ze zong een lied speciaal voor de slachtoffers van seksueel misbruik, waarbij ze op het podium werd vergezeld door de slachtoffers. We hebben helaas nog geen betere versie van het optreden, maar ook hier is goed te horen hoeveel impact het nummer had op het publiek.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Film Nieuws · Nieuws