Deze vrolijke nummers hebben hele depressieve songteksten

Geschreven door op 16 oktober 2017 om 12:14

De vrolijke nummers uit deze lijst hebben allemaal een gezellig catchy deuntje. Je zou bijna vergeten dat deze tracks eigenlijk hele tragische songteksten hebben.

Vrolijke nummers met depressieve songteksten

Het is niet zo moeilijk om een depressief nummer te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een treurige melodie en een langzame beat. Dat is bij de hits uit deze lijst niet aan de orde. Deze nummers klinken in eerste instantie super vrolijk. Maar wanneer je eens goed naar de tekst luistert, realiseer je je dat de ene songtekst nog droeviger is dan de ander.

99 Luftballons – Nena

“Heute zieh’ ich meine Runden, Seh’ die Welt in Trümmern liegen” – 99 Luftballos is een protestlied dat werd geschreven tijdens de Koude Oorlog. Het nummer gaat over (de angst voor) het uitbreken van een kernoorlog.


Pumped Up Kicks – Foster The People

“All the other kids with the pumped up kicks. You better run, better run, faster than my bullet” – Een van de meest depressieve songteksten: Dit nummer gaat over schietpartijen op scholen in de Verenigde Staten. Een jongen vindt thuis een geweer en besluit zijn schoolgenoten dood te schieten.


Mama Mia – ABBA

“Yes, I’ve been brokenhearted” – Dit meisje blijft maar teruggaan naar de man die haar slecht behandelt.


Some Nights – Fun

“But I still wake up, I still see your ghost”. – Songwriter nate Ruess omschrijft zijn eenzaamheid en onzekerheid.


Hey Ya – Outkast

“Y’all don’t want me here you just wanna dance” – Andre 3000 heeft het over twijfels over zijn relatie.


Jump – Van Halen

“Might as well jump” – David Lee Roth werd bij het schrijven van deze track geïnspireerd door iemand die zelfmoord wil plegen.


Born in The U.S.A. – Bruce Springsteen

“I’m ten years burning down the road. Nowhere to run ain’t got nowhere to go”. – Born in The U.S.A. wordt vaak onterecht gezien als een ode aan de Verenigde Staten. het nummer gaat in werkelijkheid over Amerikaanse Vietnam-veteranen die moeite hebben om terug te keren in de Amerikaanse Maatschappij.


Brown Sugar – The Rolling Stones

“Scarred old slaver knows he’s doin’ all right. Hear him whip the women just around midnight”. Brown Sugar gaat over Blanke mannen die hun Afrikaanse slaven verkopen en verkrachten.


Maxwell’s Silver Hammer – The Beatles

“Bang, Bang, Maxwell’s silver hammer, made sure that he was dead” – Deze vrolijke klassieker gaat eigenlijk over een seriemoordenaar.


Misery – Adam Levine

“I am in misery” – Hoewel dit nummer een catchy deuntje heeft omschrijft Adam Levine in deze track zijn gebroken hart.


Copacabana – Barry Manilow

“There was blood and a single gun shot” – Dit nummer gaat over een bloederige vechtpartij tussen twee mannen die in de beroemde nachtclub ‘Copacobana’ strijden om de vrouw Lola.

 

Mis je een nummer? Laat het ons weten in de comments.

 

Bron: YouTube

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
De top 5 beste Arctic Monkeys covers aller tijden Dat de bandleden van Arctic Monkeys kunnen rocken, wisten we natuurlijk wel. Maar in de onderstaande covers laten de mannen zien dat zij nog meer genr...
Interview: Electric Company-frontman Zac Chapman over ‘Sgt. Pepper’ Op vrijdag 6 oktober werd de nieuwe lijn van Liam Gallaghers kledingmerk 'Pretty Green' gepresenteerd in de Q-Factory. Artiesten Nieuws was aanwezig e...
Muse-frontman Matt Bellamy en Miles Kane spelen Beatles-covers in bar Muse-frontman Matt Bellamy en Miles Kane hebben de gasten van een verjaardagsfeestje in Los Angeles getrakteerd op een aantal Beatles-covers! Het bijz...
Wist je dat deze sterren ooit hebben meegedaan aan het songfestival? Elk jaar zijn er veel artiesten die meedoen aan het Songfestival. Wist je al dat deze grote namen ooit deelnamen aan dit muzikale programma?Ster...
Dit is waar 7 mega beroemde bands voor het eerst optraden! Ondanks dat deze bands uiteindelijk megasterren geworden zijn, moesten ook zij ergens beginnen. De eerste optredens verliepen dan ook niet altijd zoal...
Britse rockband Stereophonics in januari 2018 naar AFAS Live De Britse rockband Stereophonics maakt in januari 2018 een comeback in Nederland! De mannen staan dan met een nieuw album in AFAS Live, Amsterdam....
Artikel Categorieën:
Featured · Fun Content · Lijstjes · WTF

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu