Black Sabbath gaat weer nieuw album maken

Geschreven door op 30 september 2014 om 8:43
Black Sabbath (Ozzy Osbourne) - Foto: NRK P3 - Flickr

Black Sabbath zal binnenkort weer starten aan de opnames voor een nieuw album. Aan het nieuwe album zal ook een tournee verbonden worden.

Het plan om een nieuw album uit te brengen komt door het grote succes van het album 13. Om die reden zou de band weer nieuw materiaal op gaan nemen.

Opnames starten begin 2015

Ozzy Osbourne vertelde tegen website Metal Hammer dat hij begin 2015 met gitarist Tony Iommi en bassist Geezer Butler aan de slag gaat. Tony Iommi wordt op het moment van schrijven behandeld aan kanker, maar Ozzy Osbourne verwacht dat de gitarist volgend jaar gewoon aan de opnames deel kan nemen. “Al moet ik daarvoor naar Engeland of Los Angeles, het maakt mij helemaal niet uit.

“Ik vroeg eerst aan mijn vrouw of het wel een goed idee was om een nieuw album op te gaan nemen, maar ze was te traag met antwoorden. Zo kwam ik er wel achter dat het echt snel moest gaan gebeuren, zo’n nieuwe plaat en een tour. Ik wil het gewoon doen voordat ik zeventig wordt”, zegt de 65-jarige muzikant.

Black Sabbath

Black Sabbath is een in Birmingham opgerichte, Britse band ,die door velen beschouwd wordt als de eerste metalband, of de ‘Granddaddy of Metal’. De band maakte in de loop der jaren verschillende veranderingen in de samenstelling door, waarin alleen gitarist Tony Iommi een constante bleef. Vanaf 2004 is Black Sabbath weer terug bij de originele bezetting.

Op 17 juni 2013 werd bekend dat Black Sabbath’s laatste album, 13, in Groot-Brittannië op nummer 1 binnenkwam. Daarmee vestigden ze een record met een interval van bijna 43 jaar tussen twee topnoteringen. Op 19 juni 2013 kwam de band met ditzelfde album voor het eerst in hun carrière op nummer 1 in de VS.

Tip: Black Sabbath’s meest recente album, 13, is te bestellen bij bol.com.

Beluister hieronder Black Sabbath’s succesalbum, 13.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Black Sabbath Nieuws · Nieuws