Live review: Sum 41 zorgt voor een goed feestje in de 013!

Geschreven door op 17 maart 2017 om 16:36
Sum 41 - Persfoto Hopeless Records

Precies een week geleden, vrijdag 10 maart, stonden de heren van Sum 41 in een bomvolle uitverkochte 013 in Tilburg. Wij waren aanwezig, lees hier wat wij van de show vonden!

Uitverkochte show

Vorig jaar gaf Sum 41 een spectaculair optreden op Lowlands. Nu, een aantal maanden later, zijn de heren weer terug in Nederland. Dit keer voor een geheel eigen uitverkochte show in het Tilburgse poppodium 013. Het concert, dat in november al werd aangekondigd, is dik uitverkocht.

Voorprogramma: Holerado

Bij sommige concerten kom je tijdens het voorprogramma binnen in een halfvolle zaal. Bij dit concert is dat anders, de zaal is tijdens het voorprogramma namelijk al bomvol. Oeps, dat wordt helaas geen plekje vooraan.

De avond wordt geopend door de Canadese band Holerado. In januari bracht de band het gloednieuwe derde album Born Yesterday uit. Hoewel de muziek prima klinkt en er weinig op aan valt te merken weet de band het publiek toch niet helemaal in te pakken. De band is in geen enkel opzicht te vergelijken met de muzikale klanken van Sum 41. Je kan duidelijk zien dat de meeste bezoekers toch echt voor headliner Sum 41 zijn gekomen. Al met al is het een dikke prima opener van de avond!

Tijd voor Sum 41..

Zelden ben ik aanwezig geweest bij een concert waar het publiek zo divers is. Van mannen in pakken tot punkers met hanenkammen, alle soorten mensen komen bij elkaar en dat is prachtig om te zien. De sfeer is dan ook erg gemoedelijk, iedereen lijkt voor één reden te komen: Een feestje bouwen met de mannen van Sum 41 en met elkaar.

Dat het feestje er komt is een ding wat zeker is. De setlist begint goed met A Murder of Crows, Fake My Own Death en The Hell Song. Het feest is los gebarsten. Confetti wordt in de lucht geblazen, het publiek zingt de longen uit hun lijf en de mosh- en circlepits worden gestart.

Fans op het podium, crowdsurfers, moshpits en confetti!

Als er gevraagd wordt wie er het podium op wilt komen, is het aantal handen niet te tellen. De fans zijn uitzinnig (logisch). Wie wil nou niet het podium delen met de mannen van Sum 41? Een klein groepje fans wordt uiteindelijk aangewezen, de geluksvogels mogen de show vanaf de zijlijn op het podium bekijken.

Oude en nieuwe nummers worden goed afgewisseld, al lijken de meeste fans alles uit hun hoofd te kennen. Soms hoeft frontman Deryck Whibley niet eens te zingen omdat het publiek dat wel voor ‘m doet. De band heeft sinds zes jaar weer een nieuw album uitgebracht en is daar erg enthousiast over. Net zoals het publiek, die de nieuwe nummers zeker weet te waarderen.

Tijdens het iets rustigere nummer War gaan de aanstekers de lucht in. Het zorgt even voor een aangename adempauze zo tussendoor. Toch kan het niet lang duren voordat de moshpits weer worden geopend. Het is tijd voor de gitaarsolo, die er ruig aan toe gaat. Zelfs na 21 jaar weet de band het publiek nog prima te entertainen.

B-Stage

De moshpits gaan vrolijk door en met nummers zoals We’re All to Blame, Walking Disaster en Makes No Difference is er geen tijd voor een adempauze. Er wordt meegezongen, geschreeuwd, het is te zien dat dit toch echt wel een van de betere concerten van 2017 is. En het jaar is pas net begonnen..

Voordat With Me wordt ingezet begroet Deryck het publiek achter in de zaal. De frontman geeft aan dat hij het publiek achterin niet zo goed kan zien. Vervolgens gaat het licht aan en verschijnt Deryck een paar tellen later op de zogenaamde B-Stage (een podium achterin de zaal). De fans die geen plek vooraan hebben kunnen bemachtigen zijn door het dolle heen. En terecht!

Na With Me is het de taak aan drummer Frank Zummo om de drumsolo te verzorgen. Dit weet het publiek uiteraard te waarderen.

Tijd voor wat old school Sum 41 nummers

Het moment waar ik zelf stiekem op heb gewacht is dan eindelijk daar. Na de cover van het wereldberoemde nummer We Will Rock You van de legendarische band Queen is het tijd voor wat old school Sum 41 nummers. Hoewel de band de gehele set al zorgt voor veel afwisseling, zijn er toch een aantal nummers waar ik me op heb verheugd. Het is tijd voor In Too Deep, een van de grootste hits van de band. Het dak gaat eraf, je kan zien dat ook het publiek gewacht heeft op deze monsterhit.

Na In Too Deep is het tijd voor de encore, die uit vijf nummers bestaat. Crash, Pieces, Welcome To Hell en de klassieker Fat Lip zorgen dat zowel de band als het publiek voldaan afscheid kan nemen. Toch is de band nog niet helemaal klaar om te gaan. Het laatste nummer Pain for Pleasure wordt ingezet en het publiek gaat nog een keer uit z’n dak. Daarna is het na een bijna twee uur durende set dan toch echt tijd om weer afscheid te nemen.

De band heeft een spectaculaire set verzorgd die bijna twee uur (!) duurde. Het publiek is kapot, maar voldaan. Ondanks dat Sum 41 alweer 21 jaar bestaat zijn ze nog lang niet klaar voor hun ‘pensioen’. Heb je de band gemist? Niet getreurd! Over een paar maandjes zetten de heren weer voet op Nederlandse bodem. De band geeft dan een optreden tijdens Pinkpop in Landgraaf!

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Sum 41 Nieuws