Coldplay en Bruce Springsteen op benefietconcert orkaan Sandy

Geschreven door op 12 december 2012 om 16:51

Vanavond vindt er in Madison Square Garden, New York, een benefietconcert plaats voor de slachtoffers van orkaan Sandy. De line-up bestaat uit enkel wereldsterren.

De volledige line-up bestaat uit The Who, The Rolling Stones, Eric Clapton, Coldplay, Nirvana, Alicia Keys, Roger Waters, Billy Joel, Kanye West en waarschijnlijk The Rolling Stones.

Paul McCartney zal de rol van wijlen frontzanger van Nirvana, Kurt Cobain op zich nemen. McCartney: “Ik wist eigenlijk niet eens wie ze waren. Ze vertelden me hoe goed het was weer bij elkaar te zijn. Ik was stomverbaasd dat ze zo lang niet meer samen hadden gespeeld. Iemand zei tegen me: ‘Dat is Nirvana en jij bent Kurt. Ik kon het niet geloven'”.

Volgens diverse media zullen ook de Stones een aantal van hun hits ten gehore brengen, al is dit niet officieel bevestigd. De rockers waren wel present tijdens ‘The Concert for New York’, het benefietconcert voor 9/11 elf jaar geleden.

Alleen de kaartverkoop voor het benefietconcert van vanavond heeft al 35 miljoen dollar opgebracht. Na het concert wordt er een live-cd uitgebracht met materiaal van alle artiesten. De opbrengsten van deze cd gaan uiteraard ook naar de getroffenen van de orkaan.

Beeldmateriaal van ‘The Concert For New York’.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws